R5 1600 sisteme OC önerisi

obekaroglu

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Crucial Ballistix 2x8 16 GB 3200 MHz
Ekran kartı
INNO3D GTX 1650S o.c
Anakart
BIOSTAR B450M-H
İşlemci
R5 1600 AE
Merhaba arkadaşlar,

-GameGaraj aigo 650W 80+ güç kaynağı.

Overclock işlerinde biraz yeniyim. İşlemciyi 1.375 v değerinde 3825 MHz overclock ettim. Sizce güvenli midir? Oyunlarda aşırı sıcaklık artışı olmuyor stok soğutucuyla Max. 86 dereceye varıyor. Ekran kartını ise MSI Afterburner ile Core clock + 165 MHz ve mem. Clock + 600 MHz o.c yaptım. HWiNFO ile bellek sıcaklığını göremiyorum yalnızca GPU ve GPU hotspot dereceleri görünüyor. Sistemim gayet stabil bu arada. Sizce overclock güvenli midir bu sınırlarda? İkisi için de görüş ve önerilerinizi bekliyorum? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
O tür zorlayıcı testlerde özellikle yaz aylarında sıcaklık 90'lara kadar ulaşabiliyor. Ancak ben sürekli oyun oynadığım için ne olursa olsun o kadar ısınmıyor. Max 86 dereceleri görüyorum. Sıcaklık yönünden mi stabil olduğunu düşünmüyorsun? Ekran kartı için bir önerin var mıdır?

Oyunlarda 86 derece oluyorsa demek ki stabil değil yaptığın şeyler. Stok fanla yapma derim bırak stok hızlarda kullan boşa ısıtma sistemi. Ekran kartı için de 3DMark öneririm güzel test stabilite anlamak için.

Oyunlarda 86 derece oluyorsa demek ki stabil değil yaptığın şeyler. Stok fanla yapma derim bırak stok hızlarda kullan boşa ısıtma sistemi. Ekran kartı için de 3DMark öneririm güzel test stabilite anlamak için.
Peki ekran kartının stabilizasyonundan emin oldum diyelim. Yapılan overclock ne kadar güvenilirdir?

Peki ekran kartının stabilizasyonundan emin oldum diyelim. Yapılan overclock ne kadar güvenilirdir?
Uzun süre yüksek ısıda çalışmasın kart yeterli, eğer parçalar kaliteli ise yıllarca aynı değerlerde kullanılabilir. Parçalar dandik ise belli bir süre sonra kendini belli ediyor zaten.

Günde 2-3 saat kadar oyun oynuyorum başka da çok çalışmıyor zaten. Peki ekran kartı için 1000 mhz ye kadar memory overclock denememi tavsiye eder misiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı