Merhaba. Sistemime altta belirttiğim 240GB'lık SSD'yi alacağım:
ADATA 240GB SU630 SATA 3.0 2.5" SSD (520MB Okuma / 450MB Yazma) En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile ASU630SS-240GQ-R ITOPYA'da.
Sistemimle uyuşur mu, bir sorun yaşar mıyım?
Uyumluluk konusunda sorun yaşar mısınız bilmiyorum ama o SSD kronik sorunlu. Kullananlar ısınma ve yavaş yazma sorunundan şikayetçi.
SSD önerisi olarak bütçe belirtirseniz daha iyi yardımcı oluruz.
Ayrıca bir sorun çıkmazsa SSD montajını sadece internetten edindiğim bilgilerle yapabilir miyim?
Yapabilirsiniz.
İzlediğim videolarda yeni kasalarda SSD bölümünün özel olarak olduğunun eskilerde olmadığının söylendiğini gördüm, baktığımda benimkinde öyle bir yer yoktu açıkçası kafam karıştı.
Her kasada özel SSD yuvasının olması gerekmiyor. Bazı kasalarda 3,5" HDD yuvalarına takılabilen özel 2,5" boyutunda SSD ve dizüstü bilgisayar HDD'si için bir yuva bulunuyor.
Montajı yaptıktan sonra bilgisayarımın hızlanması için sistemi SSD'ye mi taşımam lazım?
Verilerinizin kaybolmasını istemiyorsanız ve verilerinizi aynen SSD'de de görmek istiyorsanız taşıyabilirsiniz. Ama benim tavsiyem tertemiz bir kurulum yapmak olacaktır.
Aşağıda belirttiğim linkte bir Technopat videosunda sistemi SSD'ye taşımak var. Bu videodakileri uygulayarak mı yapmalıyım?
Evet. Ek olarak bazı SSD'ler için bazı özel yazılımlar da var, mesela Samsung SSD'ler için Samsung Data Migration gibi.
James Donkey 480 GB SSD 300TL önerebilirim.
İki yılda değişim garantili.
Ne idiği belirsiz bir SSD. Firmware hakkında bilgi yok. Çiplerin kalitesi bilinmiyor. TBW garantisi bilinmiyor. Kendi sitesinde hiçbir bilgi yok. Bazı sistemlerle uyumluluk sorunu çıkartıyor.
James Donkey'i ben de çok almak istedim fakat konu açtığımda kimse önermedi. Ürünün yorumlarına baktığımda herkes öneriyor olarak gösteriyor bazıları diyor 7-8 ay sonra bozuldu falan filan çok kafam karışık bende ne alsam karar veremedim. Apacer Panther düşünüyorum.
Apacer Panther daha mantıklı bir seçim. Ama TBW değeri bilinseydi daha iyi olurdu.