R5 1600 ve RX 5500XT sisteme PSU önerisi

Adolfis

Hectopat
Katılım
15 Ocak 2019
Mesajlar
101
Çözümler
1
RAM
16gb 3200mhz
İşlemci
Amd ryzen 5 1600
Cougar Gemini S bir kasam var. Ve bu kasayla gelen PSU'yu kullanıyorum. 2 yıldır bu bilgisayarı kullanıyorum. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ama son 2 haftadır çok büyük sıkıntılar çekiyorum. Bilgisayara yüklendiğim anda bilgisayar çöküyor, mavi ekran vs yiyorum.

Bilgisayarı formatlamama rağmen düzelmedi ve aklıma gelen tek şey PSU. Ama PSU 600W 80 Plus bir PSU rica ederim. Yardımcı olun, çünkü hiçbir şey bulamıyorum.

Donanımım;
  • Ekran kartı: RX 5500XT.
  • İşlemci: Ryzen 5 1600.
  • RAM: 16 GB 3200 MHz.
  • SSD: 1 TB James Donkey'in (kalitesiz biliyorum ama hiçbir sıkıntı yok testleri yaptım).
  • PSU: Cougar'ın 600W 80 Plus.
  • Kasa: Cougar gemini s.
  • Monitör: James Donkey 144 Hz 1 ms monitörü.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'dan kaynaklandığından nasıl emin oldunuz. PSU yetmeyince mavi ekran değil de direkt kapanıyor diye biliyorum bilgisayar.
 
600w psunun o sisteme yeteceğini kanaatindeyim.Ayeıca mavi ekran verip kapanma olayı genelde rx5*** serisi kartlarda olur.Yani psun sıkıntılı olsaydı direkt kapanırdı.Farklı bir kart takıp dener misin?
 
PSU'dan kaynaklandığından nasıl emin oldunuz. PSU yetmeyince mavi ekran değil de direkt kapanıyor diye biliyorum bilgisayar.

Takılıp donup sonrasında kapandığı da oluyor.

600W PSU'nun o sisteme yeteceğini kanaatindeyim. Ayeıca mavi ekran verip kapanma olayı genelde RX5*** serisi kartlarda olur. Yani psun sıkıntılı olsaydı direkt kapanırdı. Farklı bir kart takıp dener misin?

Ben de bilgisayarı toplarken yeteceğini düşünmüştüm ama bilmiyorum ve ne yazık ki deneyebileceğim başka kart yok.

Hocam yardım.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı