R5 1600 ve RX 570 mi GTX 1650 ve i3 9100F mi?

Utku23

Kilopat
Arkadaşlar 1650 Super stokta yok maalesef. Bütçe olarak 2side aynı lakin AMD sistemdeki ekran kartı powercool açıkcası bir şüpheye düştüm. NVIDIA sistemse Palit bir sistem. Performans olarak AMD daha iyi ama bu powercool aklımı sıkıyor yardımcı olursanız çok sevinirim. Her iki sistemde 8 GB 3200 MHz CL 16 RAM var lakin Intel anakart 2666 MHz destekliyor AMD anakart 2933 MHz bu yüzden de bir tık AMD'ye kaydım ve ileride 16 GB duall Channel yaparsam AMD açısından çok büyük bir fark olacağını düşünüyorum ama Intel sistem alırsam SSD'de alacağım AMD sistemde ise HDD açıkcası bekleme süreli sıkıntı olacaksa bile daha yüksek FPS benim için daha önemli ve uzun yıllar kullanmak istiyorum bu sistemi. Güç kaynağım 450 Watt 80+ iki sistem içinde yeterli mi acaba güç kaynağını yükseltme şansım bulunmuyor. Şimdiden yardımınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, 1650 Super stokta yok maalesef. Bütçe olarak ikisi de aynı lakin AMD sistemdeki ekran kartı Powercool. Açıkcası bir şüpheye düştüm. NVIDIA sistemse Palit bir sistem. Performans olarak AMD daha iyi ama bu Powercool aklımı sıkıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Arkadaşa katılıyorum gözüm R5 1600 ve RX 570 kesinlikle hem normal 1650 birazcık geride kalıyor.

İlk sistem daha iyi ama diğer bileşenler nedir? Powercolor olayına gelince, kendileri gayet iyi bir üreticidir ama o modeli ısınıyor diye hatırlıyorum. Kasa full mesh ise sorun olmaz da yine de bilmeni isterim.

8 GB 3200 MHz CL 16 RAM ileride 16 gba çıkarmayı düşünüyorum.
ASUS Prime A320 anakart.
R5 1600 Malesef Af değil galiba 16 Mb yazıyorda.
PowerColor Red Dragon RX 570 4 GB
Depolama almayacağım elimde bulunuyor.
GameGaraj'ın kendi PSU'su 450 Watt 80+ ve kendi kasası. Ekran kartında sıkıntı olmassa diğerlerinde bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum fikrinizi almak isterim.
Diğer sistem
İntel i3 9100F
8 Gb Ram 3200 Mhz Cl 16
Biostar H310MHP 2633 mhz
Palit Gtx 1650 4 Gb
Depolama yok
450 Watt 80+ bronze
Amd sistemle Nvidia sistem arasında 300 Tl gibi bi fiyat farkı var. Acaba Amd işlemci Af olmasa bile dahamı iyi ? Bütçe max 3500 tl. Önerdiğiniz sistemler varsa bakabilirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı