R5 1600 ve RX 570 sistem bir anda gitti

Baki Cetinkaya

Kilopat
Daha fazla  
İyi forumlar. 4 ay önce sistem toplamıştım bu gün dragon Center'dan ses ve BIOS güncellemesini yüklerken içinde Win 8.1 ISO olan flaşımı temizleyeyim dedim. Flaşı takmam ile birlikte bilgisayar dondu ekranda hareket vardı ama fare klavye çalışmıyordu bir 5 dakika bekledim ama düzelmedi bende reset attım. Reset atınca DEBUG LED'de CPU ışığı yandı sonra söndü ama ne monitöre ekran geliyor ne de fare klavye ye güç gidiyordu. Flaşın virüslü olma ihtimali var acaba ondan mı kaynaklanıyor?

Sistem bilgileri:
  • CPU: AMD Ryzen 5 1600
  • MB: MSI B450M PRO-VDH Plus
  • RAM: Corsair 8 GB 3000MHz DDR4
  • Ekran kartı: MSI RX570 Armor 4 GB
  • 256 GB Corsair M.2 SSD
  • 1TB Seagate Barracuda 7.2K RPM HDD
  • Windows 10 Pro

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuanda herhangi bir sürekli Debug LED yanıyor mu? Yanıyorsa ne yanında ne yazıyor? Farklı bir ekran kartı taktın mı? BIOS ekranını görebiliyor musun? Bellek slot değiştirmeyi denedin mi? CMOS Reset denedin mi?

Anakartınıza uygun CMOS sıfırlama.
1. Bilgisayarı kapatın ve güç kablosunu çıkarın.​
2. JBAT1'i yaklaşık 5-10 saniye kısa devre yapmak için bir köprü kullanın.(Tornavida ucu da olur)​
3. Kısa devre köprüsünü JBAT1'den çıkarın.​
4. Güç kablosunu takın ve bilgisayarı açın.​

Şuanda herhangi bir sürekli Debug LED yanıyor mu? Yanıyorsa ne yanında ne yazıyor? Farklı bir ekran kartı taktın mı? BIOS ekranını görebiliyor musun? Bellek slot değiştirmeyi denedin mi? CMOS Reset denedin mi?

Anakartınıza uygun CMOS sıfırlama.
1. Bilgisayarı kapatın ve güç kablosunu çıkarın.​
2. JBAT1'i yaklaşık 5-10 saniye kısa devre yapmak için bir köprü kullanın.(Tornavida ucu da olur)​
3. Kısa devre köprüsünü JBAT1'den çıkarın.​
4. Güç kablosunu takın ve bilgisayarı açın.​

Sürekli yanan bir DBUG LED yok sadece ilk powere bastığımda CPU LEDİ yanıyor 2 3 saniye sonra sönüyor. Farklı ekran kartı elimde yok anca yarın deneyebilirim. Bios ekranını göremiyorum daha doğrusu monitöre hiç ekran gelmiyor. Farklı slotlara takmayı denedim bişey değişmedi. Clear CMOS de denedim yine bir şey değişmedi.

Sürekli yanan bir DBUG LED yok sadece ilk powere bastığımda CPU LEDİ yanıyor 2 3 saniye sonra sönüyor. Farklı ekran kartı elimde yok anca yarın deneyebilirim. Bios ekranını göremiyorum daha doğrusu monitöre hiç ekran gelmiyor. Farklı slotlara takmayı denedim bişey değişmedi. Clear CMOS de denedim yine bir şey değişmedi.
Anakartı servise gönder fakat bios güncellemesi yaptıgını söyleme kendiliğinden meydana geldiğini söyle

Benim anladığım kadarı ile temiz BIOS güncellemesi yapamamışssın. BIOS güncellemesi yaparken en ufak bir hata anakartın gitmesine neden olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim anladığım kadarı ile temiz bios güncellemesi yapamamışssın. Bios güncellemesi yaparken en ufak bir hata anakartın gitmesine neden olabilir.

BİOS güncellemesini indiriyordum Dragon Center üzerinden, flaşı taktığım anda saçma bir şekilde bilgisayar dondu fakat ekran da hareket vardı.
CMOS Reset sonrası bilgisayarı açtığımda Bi süre ekran gelmemesi normal mi o sürede BİOS'U kuruyor olabilir mi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı