R5 1600 ve RX 570 Sistem Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Wou
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 1.028

Wou

Centipat
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı Gigabyte B450M-S2H ile değiştir. Sistemin sana gelişi 3275 ₺ oluyor. Bence gayet makuldür.

Pazartesi günü 3700 TL ye RX590 Ryzen 5 2600 monitörsüz bir sistem toplayacağım. eğer monitör takıntınız yoksa 2. el ucuz bir şey alıp, daha güçlü bir sistem toplayabilirsiniz. :)
Anakartı gigabyte b450m-s2h ile değiştir. Sistemin sana gelişi 3275 ₺ oluyor. Bence gayet makuldür.
Yalnız arkadaşın işlemcisi 1. Nesil B450 Anakartlar 2. Nesil işlemciler içindir. :)

@Perceival Ryzen 1000 serisinden 3000 serisine kadar desteği mevcut B450 anakartların. Bu arada PSU ve kasa TX marka. Bence daha güzel bir sistem toplanabilir.
Biraz daha arttırabilirim dersen bunu almanı öneririm. 4093 ₺ tutuyor Hepsiburada'dan. Hiç arttıramam dersen Viewsonic VA2261-6 21.5" 5ms (Analog+DVI) Full HD Led Fiyatı monitörü bundan yaparsınız.

Screenshot_20191003-095135.png

Son düzenleme:
Almayı düşündüğüm bütçemin yettiği bir sistem var fakat kafamda soru işareti kalmaması için size sorayım dedim arkadaşlar. Bütçem 3900 TL monitör dahil olmak üzere. Sizce ne gibi yükseltmeler yapmalıyım? Bu sistem üstünde bütçem ele alınarak. Seçeneklerdeki PSU'lar sıkıntı çıkartabilir mi?
Sistem linki; AMD Ryzen 5 1600 3.2GHz, RX570 4GB, 8GB Ram, 240GB SSD 21.5" 75Hz Monitörlü Oyuncu Bilgisayarı
Bence Ram i16 GB yapın 8 artık az.
240 GB yetersiz zaten o windows sürücü falan filan derken 200 e kadar inecek. 1T HDD almanız iyi olur
Anakartı B450-M S2H alın.
bu sistemi 4 yıl kullanırsınız iyi bakarsanız. Şu anki oyunlar için yeterli.
Yalnız arkadaşın işlemcisi 1. Nesil B450 Anakartlar 2. Nesil işlemciler içindir. :)

Hayır o kural İnteller de mevcut AMD de soket yapısı 1. nesilden 4. nesile kadar aynı kalacak.

Bence Ram i16 GB yapın 8 artık az.
240 GB yetersiz zaten o windows sürücü falan filan derken 200 e kadar inecek. 1T HDD almanız iyi olur
Anakartı B450-M S2H alın.
bu sistemi 4 yıl kullanırsınız iyi bakarsanız. Şu anki oyunlar için yeterli.

Hayır o kural İnteller de mevcut AMD de soket yapısı 1. nesilden 4. nesile kadar aynı kalacak.
Nasıl yani anlamadım, biraz daha detaylı anlatır mısın, ben forumda hep öyle okudum.

@Iskorpitix 4.nesil soket değişimi hakkında bilgi verilmedi henüz. Bence de değişmez ama resmi bir açıklama gelmeden birşey demeyelim. :)
@Perceival Kimden gördüysen yanlış görmüşsün. A320 anakartta da Ryzen 1000, 2000, 3000 seri desteği var. Ama Intel tarafında 9. nesil, 6 ve 7. nesile göre farklı anakartlar var.

@Iskorpitix 4.nesil soket değişimi hakkında bilgi verilmedi henüz. Bence de değişmez ama resmi bir açıklama gelmeden birşey demeyelim. :)
Haklısınız.;)
Nasıl yani anlamadım, biraz daha detaylı anlatır mısın, ben forumda hep öyle okudum.
AMD soket yapısını aynı tutmak için özen gösteriyor.
Forumdaki neredeyse herkez soket yapısının DDR5 ler için 5. nesilde değişeceğini söylüyor ben de katılıyorum olay bu.:)

@Perceival Ryzen 1000 serisinden 3000 serisine kadar desteği mevcut B450 anakartların. Bu arada PSU ve kasa TX marka. Bence daha güzel bir sistem toplanabilir.
Biraz daha arttırabilirim dersen bunu almanı öneririm. 4093 ₺ tutuyor Hepsiburada'dan. Hiç arttıramam dersen Viewsonic VA2261-6 21.5" 5ms (Analog+DVI) Full HD Led Fiyatı monitörü bundan yaparsınız.

Eki Görüntüle 444253

Ssd yetersiz gibi monitör çokta önemli değil ekran kartından kısıp rx570 pulse alsam nasıl olur ssd yükseltebilirim

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı