Çözüldü R5 1600 ve RX 570 sistemde GTA 5 online düşük FPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Quartmo

Hectopat
Merhabalar GTA 5'i Online oynuyorum hepsi High ayarlarda fakat sunucuda 10-15 kişi veya fazla kişi olursa kasmaya başlıyor ama sadece özel sunucu açtığımda kasmıyor bu sorun sunuculardan mı kaynaklıdır? Fikrinizi istiyorum.

Sistem özellikleri.
  • GPU: ASRock DDR5 256 Bit RX570.
  • CPU: Ryzen 5 1600.
  • RAM: 16 GB DDR4.
  • Motherboard: ASRock A320-HDV r4.0
  • PSU: Aerocool Cylon 500W RGB 80+

Çözüm
GTA V optimizasyonu harika olan bir oyun. Bu bilgisayarla çok rahatlıkla ultra 60fps oynayabilir konu sahibi. FPS in online bazı sunucularda düşük olmasının sebebi sunucunun bulunduğu bilgisayarın gücünün yetersiz olmasından kaynaklı. Konu sahibinin PC'sinde bir sorun olsaydı zaten single player oynadığında da aynı sorunu yaşardı.

Merak etmeyin R5 1600 AF olmasa bile gayet de güçlü bir işlemcidir.

Arkadaşlar Intel pentium muamelesi yapmayın Allah aşkına.
O zaman normal. Ayarları orta, düşük, yüksek ayarlarda tutun.
Şimdi aklıma geldi çim gölge ve su normal de advance graphicsteci uzaklık ayarı ise düşükte buda normal midir? boş lobilerde 60 fps ama ışıklı olan yerlerde drop oluyor, önceden hiç olmazdı bf1 ultra ayarlarda şuanlık 60 fps saabit oynayabiliyorum.

GTA V optimizasyonu harika olan bir oyun. Bu bilgisayarla çok rahatlıkla ultra 60fps oynayabilir konu sahibi. FPS in online bazı sunucularda düşük olmasının sebebi sunucunun bulunduğu bilgisayarın gücünün yetersiz olmasından kaynaklı. Konu sahibinin PC'sinde bir sorun olsaydı zaten single player oynadığında da aynı sorunu yaşardı.

Merak etmeyin R5 1600 AF olmasa bile gayet de güçlü bir işlemcidir.

Arkadaşlar Intel pentium muamelesi yapmayın Allah aşkına.

Çözüm
GTA V Online tam bir optimizasyon özürlüsü, arkadaşın durumuna çok şaşırmamak gerek. Kendim bundan birkaç ay öncesine kadar i7-7700 + GTX 1060 6GB kullandım, bu işlemci 1600'den çok daha iyi bir oyun performansına sahip olmasına rağmen bazı sunucularda 90-100 FPS, bazen de yeri geliyor bu değerler server değişikliğine bağlı olarak 60-55'e kadar düşüyordu ki sorun oyun kaynaklı, işlemci kullanımı noktasında herhangi bir değişiklik de gözlemlememiştim. İşlemci ihtiyacı noktasında da RX570 için adam akıllı 4 çekirdek bir işlemci yeter de artar.

Son düzenleme:
bazı sunucularda 90-100 FPS, bazen de yeri geliyor bu değerler server değişikliğine bağlı olarak 60-55'e kadar düşüyordu
ki sorun oyun kaynaklı,
Bir cümle içinde kendinizle çelişmişsiniz ama. Sizin de yaşadığınız sorunun sunucu kaynaklı olduğu zaten kurduğunuz cümleden belli.

Sunucuların barındırıldığı işlemcilerden haberiniz var mı? Maliyeti ucuz olsun diye sunucu satın alanlar web hosting için ayrılmış işlemcilerden oyun sunucusu işletmeye çalışıyor. O yüzden oluyor bu fark. Sorun oyunda değil. Oyunun optimizasyonu gayet güzel.

Bir cümle içinde kendinizle çelişmişsiniz ama. Sizin de yaşadığınız sorunun sunucu kaynaklı olduğu zaten kurduğunuz cümleden belli.

Sunucuların barındırıldığı işlemcilerden haberiniz var mı? Maliyeti ucuz olsun diye sunucu satın alanlar web hosting için ayrılmış işlemcilerden oyun sunucusu işletmeye çalışıyor. O yüzden oluyor bu fark. Sorun oyunda değil. Oyunun optimizasyonu gayet güzel.
Her girdiğim sunucuda benzer performansı alamıyorsam üstüne üstlük işlemci kullanımında da herhangi bir değişiklik gözlemlemiyorsam oyunda değil de nerede? Ne yapmamız lazım, Threadripper işlemci mi çeksin herkes evine?

Son düzenleme:
Ne yapayım ben? Her girdiğim sunucuda benzer performansı alamıyorsam üstüne üstlük işlemci kullanımında da herhangi bir değişiklik gözlemlemiyorsam oyunda değil de nerede? Ne yapmamız lazım, Threadripper işlemci mi çeksin herkes evine?
Hocam sakin olun yahu :) Kimse evinden sunmuyor ki serverları, hosting firmalarından kiralanıyor. Hosting firmasının hizmet kalitesi belirliyor sunucunuzun performansını. İşlemci kullanımında bir fark görmemeniz sorunun oyunda olmadığı anlamına gelir zaten. Biraz kafanız mı karıştı ki acaba?

Hocam sakin olun yahu :) Kimse evinden sunmuyor ki serverları, hosting firmalarından kiralanıyor. Hosting firmasının hizmet kalitesi belirliyor sunucunuzun performansını. İşlemci kullanımında bir fark görmemeniz sorunun oyunda olmadığı anlamına gelir zaten. Biraz kafanız mı karıştı ki acaba?
Şimdi ne demek istediğinizi anladım, bir an oyunun optimizasyonu ile ilgili olan bir sıkıntı nedeniyle bu tuhaf durumun oluştuğunu düşünüyordum ki mantıklı bir açıklama bence. Arkadaş keşke en iyi cevabı değiştirebilseydi size aktarmak için kendisine buradan iletirdim, neyse cevabınız için teşekkürler :)

Son düzenleme:
Şimdi ne demek istediğinizi anladım, bir an oyunun optimizasyonu ile ilgili olan bir sıkıntı nedeniyle bu tuhaf durumun oluştuğunu düşünüyordum ki mantıklı bir açıklama bence. Arkadaş keşke en iyi cevabı değiştirebilseydi size aktarmak için kendisine buradan iletirdim, neyse cevabınız için teşekkürler :)
Bende şimdi anladım sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu arada GTA 5 story modda öyle Ultra'yı 60 FPS yağ gibi oynatmayabilir ama hepsi High ayarlarda oynatır saygılarımla.

Ama gölgeleri çimleri suları normal de oynuyorum.
Rica ederim :) Sevgiler

Üst düzey sistemlerde bir problem yok ama. Sunucularda yağ gibi akıyor. Sisteme göre muamele mi yapılıyor? 9700k ve 1070-ti ile en yüksek ayarlarda yağ gibi akıyor. Ve ek olarak 1600 ilk nesil işlemcilerden. Tekli ve çoklu çekirdekteki performansı belli. Online sunucularda böyle olması da normal. Çünkü birden çok oyuncu aynı serverde oynuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı