R5 1600 ve RX 580 sistemde oyun menüleri ve sesleri geç yükleniyor

İşletim sistemi
Windows 10

Oğuz Cevapister

Centipat
Katılım
14 Aralık 2019
Mesajlar
13
Merhabalar oyunları akıcı ve sıkıntısız oynuyordum, oynadığım oyunlar Forza Horizon 4, asetto Corsa, Tom Clancy's Rainbow Six: Siege ve Assassin's Creed Odyssey.
Birden bilgisayarım bu oyunlarda menüleri geç yüklemeye ve seslerde kasmalar yapmaya başladı Forza'da bazen haritayı yüklemiyor ve düşük yayın bant genişliği hatası veriyor. Rainbow oynarken maça giriyoruz arkadaşlarım hareket etmeye başlıyor benim oyunum 4 5 saniye sonra yükleniyor. İndirme yaparken ya da bir şey kurarken bilgisayarda başka bir işlem yapamıyorum sürekli donuyor. Her şeyim güncel ve dün düzelmişti bugün tekrar başladı aynı sorun. Daha önceden böyle bir sorunum yoktu bir anda olmaya başladı ve haftalardır çözümünü bulamıyorum.

Sistemim:
ASUS B450M Dragon anakart.
AMD Ryzen 5 1600 12nm versiyon.
ASUS Dual RX580 OC 4 GB.
2X Corsair 8 GB Vengeance LPX 3000MHz(BIOS'tan 3000MHz'ye çektim)
Toshiba TR200 480GB.

Ekstradan bir de eski bir 160GB Samsung HDD mevcut onu hiç kullanmıyorum ama ondan dolayı bir sıkıntı olabilir mi ya da neden kaynaklanıyor olabilir yardımcı olabilir misiniz kanser olmak üzereyim.
 
HDD kasaya bağlı ama performansına etki etmesi çok saçma geliyor bana çıkarıcam onu en yakın zamanda. RAMleri boostu yeni yapmadım 1.5 yıl oldu pcyi alalı ilk aldığımda yapmıştım
 

Yeni konular

Geri
Yukarı