R5 1600 ve RX 6600XT Monterey Kurulumu Using boot-UUID'de Kalıyor

eneserden

Hectopat
Katılım
20 Aralık 2018
Mesajlar
9
RAM
Corsair 16 GB 3000 MHz CL16
SSD veya HDD modeli
ADATA 480 GB
Ekran kartı
Gigabyte RX 6600 XT
Anakart
ASRock B450M-HDV R4.0
İşlemci
Ryzen 5 1600
Merhaba, Ryzen 5 1600 işlemciye sahibim, daha önce laptopumda Hackintosh kullanıp memnun kaldığım için masaüstümün ekran kartını AMD ile değiştirdim. Ancak buradaki rehber ile kurulum yapmaya çalıştığımda aşağıdaki hatayı alıyorum. Tüm bunların yanında internet üzerinden çeşitli Ryzen 5 1600 EFI'leri ve 6 Core EFI'leri denedim ancak tüm gün uğraşmama rağmen kurulum ekranına geçiş yapamadım. En sondaki IOUSBHost ile başlayan hata USB 3.0 portlarında takılı klavye olduğu içinmiş onu aştım ancak bu sefer bir üstteki applefilesystemdriver: Using boot-UUID hatasını alıyorum. Yardımcı olma şansınız var mı?

EFI Dosyam

1664709781973.png
 
Tamamdir hocam, ama yarina kalacak indirme hizi nedense dusuk mediafire'da. Benim BIOS ayarlarinda sorun olabilir mi diye bakiyorum,
  • Fast Boot = Disabled (Bu tamam)
  • Secure Boot = Disabled/Other OS (Disabled ama Other OS ayari yok)
  • Serial/COM Port = Disabled
  • CSM = Disabled (Bu tamam)
  • Above 4G Decoding = Disabled (Bu tamam)
  • EHCI/XHCI Hand-off = Enabled (Boyle bir ayar bulamadim)
  • SATA Mode = AHCI (Bu tamam)
  • UEFI = Enabled (Bu tamam)
Bunlarin disinda SVM Mode(Virtulization) Enabled (Disabled denedim), birde AMD fTPM switch AMD CPU fTPM ayarinda etkisi oluyor mu bilmiyorum. Durum bu sekilde 3. gune giris yapiyorum daha kurulum ekranina giremedim :) Size de zahmet veriyorum tesekkur ederim.
 
Sorun EHCI/XHCI Hand-off'dan olabilir hocam, tekrar bir bakın. Açık olmasına rağmen olmuyorsa bir EFI daha atacağım, onunla denersiniz.
 
Hocam oyle bir ayar yok maalesef bulamadim. Baya teker teker karistirdim.

Elimdeki islemiciyi i3-12100f ile degistirsem sorunsuz kurulum yapabilir miyim?
 
Son düzenleme:
Bu iki EFI'yle dener misiniz hocam?
 
Hocam usttekini denemistim ayni sonuc tamamen. Ayrica internetten biraz arastirma yaptim virtualization calismiyormus Ryzentoshlarda. Ben de isim geregi cok fazla Android emulator ve iOS emulatorle ugrasmaktayim. Internetten i3-12100F siparisini verdim. Yanina da Gigabyte H610M almayi dusunuyorum. Uyumluymus sanirim. Sizinde vaktinizi aldim kusura bakmayin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı