R5 1600 vs R5 2600

Dedigim sebep kafamda paranin yettigi en iyi ve mantikli sistemi dizmeye calistigini dusundum. Birde hayalim vardi Xeon islemci ile boyle bir sistem dizmek. Ekran kartini bu kadar dusunmuyordum. CSGO, LOL, COD MW2 icin hep hayaller kuruyordum. Simdi daha guzel bir sistemim var Allaha sukurler olsun ama o kucuk istek halen kalbimin oralarda not.
NOT: Konu sahibi ozur dilerim cok konu disi ama kendimi tutamadim.

Bu arada undervotl yaptin mi? RX 580 Undervolt Rehberi - Technopat Sosyal verdigim link cok guzel anlatiyor.
Konu sahibi ben de özür dilerim.
Bence de alınabilecek o fiyata en güçlü setup. Yani işlemci-anakart-ram bana 600''den az maal oldu ve hepsini aynı çocuktan aldım niyetlenmiş vazgeçmiş :) Ama dediğim gibi güçlü bir oyun olan BF1 de işlemci olarak sıkıntı çekmekteyim ama oynatıyor yani çok güzel, 1 ayda 72 lvl oldum yani sarmasa çıldırtsa zaten satar daha güçlü dizerdim, deneyim olarak 4. 5. 6. nesil laptoplar ile alakası yok çok güçlü desktop denetimi için 4C 8T, ben de bakalım 3500X B550 5700'lü felan bişiler dizmeyi planlıyorum.

Konu sahibi ben de özür dilerim.
Bence de alınabilecek o fiyata en güçlü setup. Yani işlemci-anakart-ram bana 600''den az maal oldu ve hepsini aynı çocuktan aldım niyetlenmiş vazgeçmiş :) Ama dediğim gibi güçlü bir oyun olan BF1 de işlemci olarak sıkıntı çekmekteyim ama oynatıyor yani çok güzel, 1 ayda 72 lvl oldum yani sarmasa çıldırtsa zaten satar daha güçlü dizerdim, deneyim olarak 4. 5. 6. nesil laptoplar ile alakası yok çok güçlü desktop denetimi için 4C 8T, ben de bakalım 3500X B550 5700'lü felan bişiler dizmeyi planlıyorum.
Undervolt dusuncen varsa konu acip etiketliye bilirsin yada az once attigim linkden moderator abimiz cok yardimci oldu bana sanada olur.

Undervolt dusuncen varsa konu acip etiketliye bilirsin yada az once attigim linkden moderator abimiz cok yardimci oldu bana sanada olur.
Undervolt degilde underclock yapinca sanki daha stabil FPS aliyorum :) Simdilik saldim, yeni sistem dizince artik bakarim.
Undervolt degilde underclock yapinca sanki daha stabil FPS aliyorum :) Simdilik saldim, yeni sistem dizince artik bakarim.
Yani gucluk bir sorunum yok islemci BF1 yetmiyor yine de tesekkurler.

Bende şu an R3 1200, RX 570 ve 8GB DDR4 2400 MHz RAM bulunuyor. İşlemciden de anlaşılacağı gibi, aşırı darboğaz oluyor. Yeni bir işlemci alacağım. R5 1600 ve 2600 arasında 300 lira var, sizce değer mi?

Bütçem kısıtlı. :(
Ben ryzen 2600 tercih ederim. Aradaki fark azımsanmayacak gibi değil. Şu an CPU teknolojileri çok farklı yerlere gidiyor. Alırken olabildiğince güncel olanı almak makuldur. Zira seneye amd soket değiştirecek, yani yeni nesil işlemciler AM4 ile uyumlu olmayacak. Sisteminin uzun ömürlü olmasını istiyorsan Ryzen 2600 makul bir tercih olacaktır.

Var bir dakika videosunu yollayayım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Saat hızından kaynaklı geliştirmeyi, geliştirme sayamayız. 3. nesillerde mimari kaynaklı fakat 2. nesilde saat hızlarından gelen bir yükseltme var. 1. nesilleri aynı hıza alırsak aşağı yukarı aynı performans alınır.

Açıkçası korkuyorum ve ne nasıl yapılır fikrim yok. Bir kaç video izledim ama her sistemin farklı değerlerde olduğu için pek yanaşmadım. Kaynaklarda yabancı yani nasıl yapılır bilmiyorum.
Korkulacak bir durum yok. Kararında yapıldığı sürece hiçbir zararı olmaz. Stok soğutucuyla 3.8-3.8 GHz rahat görürsün. 4-4.1 GHz gibi değerlerde zaten bırak 2600'u, 2600X'lerle kapışıyor 🙂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı