R5 1600AF ve RX 580 Test Sonuçları

Hocam daha 5 gün önce bir yakınıma R3 3300X ile bir sistem topladık AIDA64 testinde 3 dk içinde 97 derece sabitledi kendisini, soğutucusu stock soğutucu. Kullanılan kasa: Dark Diamond PRO 4x12cm RGB Full Akrilik Ön ve Yan Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası (DKCHDIAMONDPRO) | Teknobiyotik
Bence inanılmaz sıcaklıklar bunlar. Bundan 2 ay kadar önce gene bir tanıdığım R5 3600 işlemcili bir sistem aldı onunda sıcaklıkları testlerde çok kısa sürelerde 90+ derecelere çıkıyordu. Tekrardan sağlam bir kule tipi soğutucu almak zorunda kaldı o arkadaşım. Kendim i5 9400F stock soğutucu ve aynı kasa ile Max sıcaklık yarım saat sonunda 70derece idi. İnanın bana hala sıcaklık konusunu hala çözebilmiş değil. BIOS'tan beslemesini kısarak ancak 10-15 derece aşağı çekebildik. E bu da demek oluyor ki az da olsa performans kaybı. Performansı iyi bir işlemci okey ama bu ısınma mevzusu çok can sıkıcı olacaktır yaz aylarında.

Yanliş giden bir şeyler var sisteminizde sogutucuyu iyi taktiginiza emin misiniz?

Dediğim gibi herşey yolunda görünüyordu. Eminiz kontrolünü yapıp tekrar denediğimizde de aynı sonucu aldık. İnternette bir süre gezindikten sonra core power boost ayarını kapatarak çözüm sağladık.

Dediğim gibi her şey yolunda görünüyordu. Eminiz kontrolünü yapıp tekrar denediğimizde de aynı sonucu aldık. İnternette bir süre gezindikten sonra Core Power Boost ayarını kapatarak çözüm sağladık.

Ben R5 2600 ile stress testinde 95 derece gormustum fakat kasam kapali oldugundan ve stok sogutucu kullandigimdan dert etmedim. CPB kapatarak 80 derecede tuttum stress testinde.
Sizin kasada da hava akişi sorunu var galiba önü kapali gibi.
Oyunlarda 65 derece gecmedi performans azalmadikça bana gore sorun yok acikcasi zaten AMD'nin sitesinde 95 dereceye kadar dayanikli yaziyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı