R5 1600x Isınma Sorunu

ozankavga

Decapat
Herkese Merhaba
3 Gün Önce vatan bilgisayardan ;
R5 1600x
Rampage Frosty-R cpu soğutucu
Asus TUF B450 Plus Gaming
Msi 1050ti O.C
Corsair Vengeance 3000mhz 8x2 Ram
OCZ Trion 120GB SSD
XIGMATEK X-CALIBRE 600w 80plus Güç Kaynağı
Rampage Spectra Rainbow Kasa

Bigisayar topladım. Fakat bilgisayar Cs-Go oynarken daha 10uncu dakikasında kapanmaya başladı. 2 kere denedim aynı sonuç çıkınca msi afterburner programı vasıtasıyla işlemcinin boş kullanımda 50-60 derece arası çalıştığını, oyun oynarken ise 92 derece de kapandıgını gözlemledim. Sebebi nedir yardımlarınızı bekliyorum

Almadan önce konu açsaydınız keşke. Size daha güzel bir liste yapardık. Vatan PC'de montaj oldu?

Kasa içi resim atma şansınız var mı?
Almadan önce konu açsaydınız keşke. Size daha güzel bir liste yapardık. Vatan PC'de montaj oldu?

Kasa içi resim atma şansınız var mı?
Aceleye geldi biraz ama buradaki önerilere göre topladım zaten.
CPU soğutucusunu doğru taktığından emin misin?
Montaj vatan da yapıldı
Montajını siz mi yaptınız?
Vatan da yapıldı.

Dosya Ekleri

• 20190305_132636-min.jpg
    20190305_132636-min.jpg
    722,8 KB · Görüntüleme: 99
Aynı işlemci bende var. Aerocool Verkho2 ile kullanıyorum, boşta 35 dereceyi geçmez. AC Unity ultrada oynarken de 50 dereceyi geçmez. Soğutucunu gözden geçir.

Soğutucu kaliteli bir soğutucu değil. Ancak boşta bile o dereceyi göstermesi normal olmayan bir durum. Boşta iken arka planda çalışan uygulamalar neler? CPU kullanımını boşta takip ettiniz mi? Arka planda aşırı yüklenen bir program mı var? Bende virüs kaynaklı bir sorun olmuştu ve pc boşta iken işlemci yüzde 90'dan aşağı çalışmıyordu. Oyuna girdiğim anda da 90 dereceye fırlıyordu 5 dakikada ve kapanıyordu bilgisayar. Format atarak düzeltmiştim virüsten dolayı olan bu durumu. Acaba sizde de buna benzer bir durum olabilir mi? Arka planda işlemci kullanan programlar neler önce bir kontrol edin onları.

edit: montaj hatası derken; soğutucu işlemciye tam temas etmiyor olabilir, termal macun sürülmemiş olabilir.
Orjinal bir windows kurulumu yaptım ve sadece steam kullanıyorum. zaten bir oyun indirip deneme fırsatım oldu. Anlam veremedim soğutucuyla çözülecekse sorun sıkıntı değil diğer türlü bekleme süreleri beni sinir ediyor teknik servislerde. yardımın için teşekkür ederim bu arada

Aynı soğutucuyu i5 3330 ile kullanıyorum. Stok fana göre 10°C daha iyi geldi. Diğer ürünlere göre karşılaştırması bilemem ama yetersiz bir soğutucu değil. Ürünün montajı biraz zor, takılırken hata yapılmış olasılığı yüksek.

Bana kalırsa aldığın gibi Vatan'a geri götür, düzeltsinler hatalarını.
Soğutucu kaliteli bir soğutucu değil. Ancak boşta bile o dereceyi göstermesi normal olmayan bir durum. Boşta iken arka planda çalışan uygulamalar neler? CPU kullanımını boşta takip ettiniz mi? Arka planda aşırı yüklenen bir program mı var? Bende virüs kaynaklı bir sorun olmuştu ve pc boşta iken işlemci yüzde 90'dan aşağı çalışmıyordu. Oyuna girdiğim anda da 90 dereceye fırlıyordu 5 dakikada ve kapanıyordu bilgisayar. Format atarak düzeltmiştim virüsten dolayı olan bu durumu. Acaba sizde de buna benzer bir durum olabilir mi? Arka planda işlemci kullanan programlar neler önce bir kontrol edin onları.

edit: montaj hatası derken; soğutucu işlemciye tam temas etmiyor olabilir, termal macun sürülmemiş olabilir.
Hiçbir virüs işlemciyi haddinden fazla ısındıramaz. Ben 1600x'e 3 saat boyunca işkence ettim stres testiyle, 60 dereceyi geçmedi. Bu arkadaşın problemi tamamen soğutucu kaynaklı.

Aynı soğutucuyu i5 3330 ile kullanıyorum. Stok fana göre 10°C daha iyi geldi. Diğer ürünlere göre karşılaştırması bilemem ama yetersiz bir soğutucu değil. Ürünün montajı biraz zor, takılırken hata yapılmış olasılığı yüksek.
bugün tekrar geri götüreceğim. bakalım ne sonuç çıkacak teşekkür ederim

Umarım soğutucu ile alakalıdır.
Öyle zaten ama soğutucun adi bir şeye benzemiyor, en azından ne olursa olsun aşırı ısınmasına hatta 90 derece gösterip kapanmasına izin vermez. Bana kalırsa kasayı aldığın gibi Vatan'a geri götür düzeltsinler hatalarını sen elleme, işlemcine veya anakartına zarar geldiyse sana patlamasın. Muhtemelen düzgün takamadılar o soğutucuyu ondan ısınıyor.

Ben de montaj hatası olduğunu düşünenlerdenim. Soğutucu kötü bile olsa bu kadar da yüksek değer vermez. Hangi Vatan şubesinde montaj yaptırdınız?

Ben Vatan Bahçelievler şubesinde 5 sene önce sistem toplamıştım montajını yaptılar. HDD dahil değildi sisteme. Sonra eve gidince farkettim ki kasada HDD'yi takacak yuva yok. O gün koli bandıyla kasaya yapıştırdım HDD'yi öyle kullandım ertesi gün gittim istedim lazım olmayacağını düşünüp içinden almışlarmışmış. Bir de faturada farketmesem istemediğim parçaları iteleyeceklerdi bana neyse ki önceden farkettim düzelttirdim. İşlemcimin ısısı da aldığım günden beri çok olmasa da yüksekti. 2-3 sene sonra 80 derecelere kadar ulaştı i5 4670 işlemcim (stok soğutucu ile) soğutucu aldım macunu yeniledim bu değer 50lere kadar düştü. Muhtemelen macunu da düzgün süremediler.

Son düzenleme:
Ben de montaj hatası olduğunu düşünenlerdeniz. Soğutucu kötü bile olsa bu kadar da yüksek değer vermez. Hangi Vatan şubesinde montaj yaptırdınız?

Ben Vatan Bahçelievler şubesinde 5 sene önce sistem toplamıştım montajını yaptılar. HDD dahil değildi sisteme. Sonra eve gidince farkettim ki kasada HDD'yi takacak yuva yok. O gün koli bandıyla kasaya yapıştırdım HDD'yi öyle kullandım ertesi gün gittim istedim lazım olmayacağını düşünüp içinden almışlarmışmış. Bir de faturada farketmesem istemediğim parçaları iteleyeceklerdi bana neyse ki önceden farkettim düzelttirdim. İşlemcimin ısısı da aldığım günden beri çok olmasa da yüksekti. 2-3 sene sonra 80 derecelere kadar ulaştı i5 4670 işlemcim (stok soğutucu ile) soğutucu aldım macunu yeniledim bu değer 50lere kadar düştü. Muhtemelen macunu da düzgün süremediler.
Çanakkale Vatan'da yapıldı. Çok güvenememiştim zaten ama yapacak bir şey yok. Benim elimden sıkıntı olacağına orada olsun mantıgıyla orada yaptırdım.
Öyle zaten ama soğutucun adi bir şeye benzemiyor, en azından ne olursa olsun aşırı ısınmasına hatta 90 derece gösterip kapanmasına izin vermez. Bana kalırsa kasayı aldığın gibi Vatan'a geri götür düzeltsinler hatalarını sen elleme, işlemcine veya anakartına zarar geldiyse sana patlamasın. Muhtemelen düzgün takamadılar o soğutucuyu ondan ısınıyor.
Aynen ben de senin gibi düşünüyorum. Teşekkür ederim yorumların için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı