R5 1600X sistem 7700TL'ye alınır mı?

GTX 980 çok ısınan bir ekran kartı eğer kasanın soğutması iyi değilse pek düşünmeyin ama güçlü olduğu doğru.
sıvı soğutma varmış ben en son 10 yıl önce kasa kullandım ve 12-13 yıldır tüm oyunlardan mahrum bırakıldım :/ sadece LoL oynuyordum laptop bunu açıyordu.
Katar'da 7.700 TL para mıymış ki?
elindekileri satıyor geri gelmeyecek. Kasayı götüremez diye düşündüm. Evine gidip inceleyeceğim 3 tane oyun indir dedim
Forza Horizon 5
Hitman 3
Assassin’s Creed Valhalla

denemek için

Para değil tabi fakat temelli gidiyorsa, PC'yi kendi değerine koysa belki 2 ayda satacak. Bu şekil hızlı satmak istiyordur, alacak kişininde işine geliyor işte.

Almadan önce iyice deneyin, inceleyin, inciğine cinciğine kadar. Bu tarz durumlar olabiliyor.
ilk kez kasa alacağım ve tek korkum bu. Stres testi dediler araştırıp programları flaş belleğe aktaracağım fakat stres testinde verilen sonuçları pek anlayacağımı sanmıyorum. 30-40dk oyun oynamayı düşünüyorum bilgisayarın sıcaklığını kontrol etmek için.

ilk kez kasa alacağım ve tek korkum bu. Stres testi dediler araştırıp programları flaş belleğe aktaracağım fakat stres testinde verilen sonuçları pek anlayacağımı sanmıyorum. 30-40dk oyun oynamayı düşünüyorum bilgisayarın sıcaklığını kontrol etmek için.
GTX 980 çok eski bir kart. Eğer termal macunları falan değişmediyse büyük ihtimal yüksek sıcaklıklar alacaksınız fakat bu yüksek sıcaklıklar kartta sorun olduğunu göstermez. Macunların değişmesi gerektiğini söyler. Çok abartı sıcaklıklar yoksa da endişelenmenize gerek yok.

AIDA64 ile stres testine sokun, 20 dakika kadar test açık kalsın. Ekran kartı 85'i geçmediği sürece bir sorun yok. 85 çok ciddi bir rakam biliyorum fakat kart çok eski ve macunlar değişmediyse normal değer. Eğer bilgisayarı alırsan ilk işin PSU'yu değişmek ve ekran kartı macunlarını yenilemek olsun.

GTX 980 çok eski bir kart. Eğer termal macunları falan değişmediyse büyük ihtimal yüksek sıcaklıklar alacaksınız fakat bu yüksek sıcaklıklar kartta sorun olduğunu göstermez. Macunların değişmesi gerektiğini söyler. Çok abartı sıcaklıklar yoksa da endişelenmenize gerek yok.

AIDA64 ile stres testine sokun, 20 dakika kadar test açık kalsın. Ekran kartı 85'i geçmediği sürece bir sorun yok. 85 çok ciddi bir rakam biliyorum fakat kart çok eski ve macunlar değişmediyse normal değer. Eğer bilgisayarı alırsan ilk işin PSU'yu değişmek ve ekran kartı macunlarını yenilemek olsun.

Teşekkürler not aldım işlemci ve SSD gibi diğer donanımları hangi program ile test etmem gerek ve verdiği sonuçlar en fazla kaç olması gerek?

Teşekkürler not aldım işlemci ve SSD gibi diğer donanımları hangi program ile test etmem gerek ve verdiği sonuçlar en fazla kaç olması gerek?
AIDA 64 bütün değerleri gösteriyor hocam.

SSD sıcaklığı çok olmaz zaten. Çok önemli değil o. İşlemciye bakın, işlemcinin de macunu değişmedi gibi düşünürsek 80-85 kabul edilebilir. Biliyorum bu dereceler fazla fakat "pc bakımı yapılmamış" gibi düşünüyoruz şuan. O yüzden bu değerler normal diyebiliriz. AIDA64 testinden sonra 20 dakika kadarda ağır grafikli bir oyun oynayın. Zaten az çok bir kanıya varırsınız. Oyun oynarken MSI Afterburner ile değerleri takip etmeyi unutmayın.

Alınır GTX 980 hala güçlü bir kart 1060 ile neredeyse kafa kafaya ama temiz olduğuna dikkat edin en çok para eden bileşen o sistemde.

Satın almadan önce test et ısrarla test et ekran kartını, işlemciyi, RAM'leri, depolama birimlerini, monitörü her şeyi test ederek alın. Fiyat normal değil.

GTX 980 çok ısınan bir ekran kartı eğer kasanın soğutması iyi değilse pek düşünmeyin ama güçlü olduğu doğru.

Güç kaynağı kötü. Onun dışında çok iyi fiyat vermiş. Evet, fiyat fazla ucuz fakat arkadaş yurtdışına gidecekmiş. Acele ile elden çıkartması normal çünkü aynısı bizimde başımıza geldi. Mecburiyetten hızlı satmak için bu şekilde yola başvurmuş olabilir. Yinede temkinli olun. Umarım bir sorun yoktur, şimdiden hayırlı olsun.

Para değil tabi fakat temelli gidiyorsa, PC'yi kendi değerine koysa belki 2 ayda satacak. Bu şekil hızlı satmak istiyordur, alacak kişininde işine geliyor işte.

Almadan önce iyice deneyin, inceleyin, inciğine cinciğine kadar. Bu tarz durumlar olabiliyor.
Hocam pc yi aldım test ettim.

CPU 60 dereceyi geçmiyor

Ekran kartı 71 dereceyi geçmiyor.
Yanında sıvı soğutucunun suyunu verdi daha yeni değiştirmiş. Bakımlarını yapmış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı