R5 2400G RTX 2060 PUBG drop ve FPS düşüklüğü sorunu

BerkayB

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar RTX 2060 ekran kartım Ryzen 5 2400G CPU'm var. PUBG'de genelde drop giriyor ve 80 FPS civarı oluyor testlerde 120-130 FPS'i geçtiğini gördüm ekran kartının neden böyle oluyor? Drop sorununa çözüm bulabilir miyiz? Ayriyetten 8GB 2400MHz RAM var.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM frekansı düştükçe GPU kullanımının düştüğünü gözlemledim PUBG'de, MSI Afterburner'dan GPU Usage'ı açıp bakabilirsin, ekran kartın yüzde 50'lerde kullanılıyorsa sorun bu olabilir. Ayrıca yine RAM kullanımımda genelde 9GB'ları buluyor benim oynarken, arkada açık olan şeylerde kaynaklı bir şey de olabilir. Son olarak da PUBG'nin motoru UE4 sorunu da olabilir 8700k 1070Ti 16GB 3200Mhz, very low ayarlarda ortalama 180-190 fps'te oynuyorum ben bu arada, dolayısıyla ilk ihtimal bence daha çok.

Pubg minimum sistem gereksinimi 8 Gb ram istiyor oyun icinde ztn ortalama 7.2 ram kullanıyor bence akıcı oynamak icin 16 gb ram olmalı + Radeon ayarlarından Pubg nin Doku Fİltrelemeyi Performansa ayarlayıp oyun icin ayarlarınızı Doku "Orta" Kenar Yumusatmayı Yüksek diger ayarlar low yada very low olarak ayarlayıp tekrar bi test edin iyi chicken dinnerlar

MSI Afterburner içindeki ''Riva Turner Statistcs Server'' ile oyun içi değerleri paylaşır mısın? İşlemci darboğaz yapar mı emin değilim ancak yer yer RAM yetersiz geliyor muhtemelen.

Dosya Ekleri

• PUBG RAM.png
    321,4 KB · Görüntüleme: 171
Ben harddiskten kaynaklandığını düşünüyorum bunun. Bende GTX 1080 var arada bende FPS drop oluyor. Ben bu oyunu neredeyse beta zamanından beri oynuyorum o zaman ekran kartım 1060 tı ve ne doğru düzgün drop oluyordu ne herhangi bir şey ki o zamanlar optimizasyon daha kötüydü. Bir de oyuna girerken hemen bekleme alanı gelirdi şimdi oyunu ilk açtığımda oyunun gelmesi uçağın haritanın sonuna gelip beni atmasını buluyor ondan sonraki oyunlarda daha erken geliyor ama. Harddiskim çok doldu ve performansı düştü ben buna bağlıyorum.

16GB'a çıkaracağım ramimi fakat şuanki 2400MHz diğer 8GB'ıda 2400 MHz mi almam gerek yoksa 3000MHz alabilir miyim?
Hocam zaten bilgisayar yeni bi fortnite bide PUBG kurulu bilgisayarda.

Hocam kasma yok ama arada drop giriyor işte harddisk 3.5 1TB yakın zamanda SSD almayı da planlıyorum.Resim yüklenmiyor 1MB üstü diyor ben size en iyisi yazayim hepsini.
GPU 55 derece %64 kullanıyor 1980 MHz
MEM 2415MB 7001MHz
CPU %47 kullanılıyor.
RAM 6092 MB
D3D11 121 FPS
Sanhok Paradise Resort Lobisinde.
Hocam ben Radeon Ayarlarını yüklemedim o driveri nasıl indirebilirim 2400G için?

Son düzenleme:
hocam cok pardon benim kafa AMD e gittigi icin Radeon ayarları yazmısım Nvidia ayarlarından 3D Oyun ayarlarından yapmalısınız

1) Masaüstüne sağ tıklayıp Nvidia Denetim Masası seçeneğine tıklıyoruz.

2) 3D Ayarlarının Yönetilmesi seçeneğine giriyoruz.

3) Özelleştirilicek programı seçin'den oynadığınız oyunlardan bir tane seçip ayar yapıp uyguluyoruz ve başka oyunlarada yapmak istersek, farklı oyun seçip tekrar ayar yapıyoruz.

bu bölümden Performansa cekin ayarlarınızı

Hocam Fortnite da durum nasıldır? Darboğaz yaşıyor musunuz? Aynı ekran kartını aynı işlemciye takmayı düşünüyorum da. 16 GB 3000 MHz bellek var bende de..

Bende ryzen 5 2600 + rog strix rtx 2060 + 32 gb 3200 mhz ram var ve bende de fps düşüklüğü var. Anlamış değilim. Çözümü bulan var ise dönüş yapabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…