R5 2400G Sistem toplama

@Jira Son verdiğiniz videoda da sistem belleği 16 GB olarak kullanılmış. Size takık bir profil çizdim gibi görünüyor ama alakası yok :D Öyle denk geldi :)

@Mr.Corleone 2 videodan örneklerle anlatayım. Bu işlemciye sahibim. Standart değerlerde son videodan anlayacağınız kadarıyla 2GB RAM zaten ekran kartına gidiyor. Boşta gezinmede de 5,7 GB RAM oyun tüketiyor. Windows da arkada sabit çalışmak için 1,5 GB ihtiyaç duyacağından, sizin sorduğunuz 8GB RAM dar boğaz yapacaktır.
İlk videodaki GPU frekans değerlerine OC yaparsanız da bu sefer işlemciniz aşırı ısınmaya başlayacaktır.
Hocam 3000Mhz ama yinede sen bilirsin :) Sonuçta kullandığın için daha iyi bilirsin. Pubg oynayabilmek için 16 mı yapmalıyız rami yani..

Başka bir konuda daha sormak istediğim bir şey var. İşlemcinin grafik birimini kullanmak işlemcinin ömrünü azaltır mı? ekran kartı almak lazım mı?

@Mr.Corleone Toptan yanıt vereyim :)
Bu işlemciler genel olarak ömürlük ekran kartı ihtiyacını karşılamak üzere yapılmamış bence. Ekran kartı alacak bütçesi olmayan oyunculara biraz zaman kazandırmak ya da oyun oynamayacak kişileri ekran kartı masrafından kurtarmak için yapılmış işlemciler olduğunu düşünüyorum.
Sorarsanız bu işlemcinin ekran kartı tam olarak GT 1030 performansı sergiliyor. Bu ekran kartı zaten öyle ahım şahım bir kart değil.
Benim RAM setleri de fabrika çıkışlı 3200MHz ancak ben de oyunlarda istediğim performansı yakalayamıyorum. Şu taksitler bitince ekran kartı alacağım.
Ömür meselesine gelirsek, eğer işlemcinin sınırlarını zorlamazsanız, overclock yapmazsanız ömrünü kısaltmaz. Aşırı ısınmamasına dikkat etmek gerekiyor çünkü oyun sırasında dikkat ettim işlemci yükle karşılaştığında voltajı artıyor. Grafik birimiyle beraber 1,5 Volt değerine kadar elektrik çektiğini gördüm. Bu da hem aşırı ısınmasına neden oluyor hem de ömrünü kısaltıyor.
İlk videoda görülen durum bir overclocktur. 2. video ise 16GB RAM kullanarak çekilmiş standart işlemci + APU
8GB olayına gelirsek, CS GO, LOL gibi oyunlarda sorun çıkartmayacaktır. Ama PUBG yapısı gereği çok RAM tüketiyor. PUBG oyununda takılmalar yapacaktır, buna sebep olan da RAM olacaktır. Diğer oyunlarda sorun olmayacaktır.

@Mr.Corleone Toptan yanıt vereyim :)
Bu işlemciler genel olarak ömürlük ekran kartı ihtiyacını karşılamak üzere yapılmamış bence. Ekran kartı alacak bütçesi olmayan oyunculara biraz zaman kazandırmak ya da oyun oynamayacak kişileri ekran kartı masrafından kurtarmak için yapılmış işlemciler olduğunu düşünüyorum.
Sorarsanız bu işlemcinin ekran kartı tam olarak GT 1030 performansı sergiliyor. Bu ekran kartı zaten öyle ahım şahım bir kart değil.
Benim RAM setleri de fabrika çıkışlı 3200MHz ancak ben de oyunlarda istediğim performansı yakalayamıyorum. Şu taksitler bitince ekran kartı alacağım.
Ömür meselesine gelirsek, eğer işlemcinin sınırlarını zorlamazsanız, overclock yapmazsanız ömrünü kısaltmaz. Aşırı ısınmamasına dikkat etmek gerekiyor çünkü oyun sırasında dikkat ettim işlemci yükle karşılaştığında voltajı artıyor. Grafik birimiyle beraber 1,5 Volt değerine kadar elektrik çektiğini gördüm. Bu da hem aşırı ısınmasına neden oluyor hem de ömrünü kısaltıyor.
İlk videoda görülen durum bir overclocktur. 2. video ise 16GB RAM kullanarak çekilmiş standart işlemci + APU
8GB olayına gelirsek, CS GO, LOL gibi oyunlarda sorun çıkartmayacaktır. Ama PUBG yapısı gereği çok RAM tüketiyor. PUBG oyununda takılmalar yapacaktır, buna sebep olan da RAM olacaktır. Diğer oyunlarda sorun olmayacaktır.
Hocam çok teşekkür ederim ilginiz için.. Overlock yapmayı düşünmüyorum, pubg yi de arada sırada oynarım belki zaten.. Dediğiniz gibi LoL ve CS:GO oynamayı düşünüyorum çoğunlukla. O zaman bu sisteme ek bir ektan kartı almaya gerek yok, 8gb 3000 mhz ram yeter, ayda yılda bir pubg oynamak için rami artırmaya gerek yok yani. Teşekkür ediyorum tekrar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı