R5 2500X RX 570 Çoğu oyunda FPS düşmesi yiyorum

yigitmaster

Decapat
Sistem:
ASUS ROG sitrix RX 570.
Ryzen 2500X.
8 GB RAM 2666 MHz RAM.

CS:GO'da 250-300 FPS'den 70'e kadar düşüyor.
PUBG'de zaten FPS'im 40 falan.
Sistem 1 yıllık.

Ram yetersizliğinden kaynaklı olabilir.

PUBG FPS düşme sorunun bellek miktarından kaynaklanıyor.
  • Sistemine bir adet 8 GB bellek takviyesi alırsan düzelecektir.
CS:GO sorun ise ısı değerleri ya da yazılımsal tutarsızlıklardan kaynaklı olabilir.
  • Kasa bakımı ve termal macun yenilemlerini yaptırabilirsin.
  • Temiz kurulumdan sonra buradan yardım alarak sistem güncellemelerini ve ince ayarlarını çekebilirsin.

İnternetten baktım benim RAM'im hiçbir yerde satılmıyor RAM'im bu CORSAIR 8GB Vengeance LPX Kırmızı 2666MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram | ITOPYA

Kasaya yeni format attım ve içini temizledim ama termal macun sürmedim.

2400 mhz ama bu

Yazılımsal sorunu nasıl çözebilirim?

@yigitmaster İlk olarak şu yöntemleri uygulayın.
Shutup 10 programını yönetici olarak çalıştır. Resimde gösterildiği gibi ayarları yap ve sistemi yeniden başlatın. Windows veri toplama ve gereksiz ayarlarını kapatacaktır. Eğer sorun yaşarsan sıfırlamak için Undo all changes seçeneğine tıklayabilirsin.

Ayrıca şu konudaki ayarları da uygulamayı deneyebilirsin.
Oyun oynarken arka planda işinize yaramayan uygulamaları kapatın. Spotify, Discord ve tarayıcı gibi uygulamaları simge durumuna küçültün. Steam oyun içi arayüz dışında Discord vb. uygulamaların arayüzü açıksa kapatın.

Sistemin ne kadar iyi olursa olsun. Bu tarz harici uygulamaların, oyun içine arayüz dayatması FPS oranlarını etkileyecektir. Steam, Origin ve Uplay gibi arayüz sunan sistemleri ise kapatmana gerek yok. Bu yazılımlar oyun ile arayüzü optimize ediyorlar.

Teşekkürler şimdi ayarları uygulayacağım umarım faydalı olur.
Şu RAM'den 1 tane daha almak istiyorum ama bulamadım CORSAIR 8GB Vengeance LPX Kırmızı 2666MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram | ITOPYA

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…