R5 2500X sistem açılırken fanlar tam devirde dönüyor

burak babacan

Hectopat
Daha fazla  
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar aylardır böyle bir sorunla uğraşıyorum, yıldım artık her şeyi denedim. Sorunun PSU'dan kaynaklı olup olamayacağı geldi. En son bilgisayar 3 5 saat kapalı kaldıktan sonra açıldığı zaman böyle bir ses çıkıyor, açılırken sonra belli bir süre sonra gidiyor ya da bilgisayarı sallamam gerekiyor. PSU falan değiştirsem düzelir mi?
Sistem:
RX 580 8 GB Sapphire,
Ryzen 5 2500X,
16 GB RAM 3200MHz.,
PSU Thermaltake 600W galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk açılışta aslında normal bir durum. Fanlar hızlanır ve sonra yavaşlar. Direkt Molex olanlar ise sürekli tam devirde çalışır. Normalden daha yüksek ses varsa fanlar tozlu veya göbeği de yıpranmış olabilir.

İlk açılışta aslında normal bir durum. Fanlar hızlanır ve sonra yavaşlar. Direkt Molex olanlar ise sürekli tam devirde çalışır. Normalden daha yüksek ses varsa fanlar tozlu veya göbeği de yıpranmış olabilir.

Videoda tam çıkmamış ama bu fan sesi gibi değil fanlar %100 de çalışsa bile böyle bir ses çıkmıyor bu ses PSU'dan geliyor ve traktör çalışıyor gibi ses çıkartıyor.

PSU ise PSU fanı kontrol edilmeli. Dediğim gibi göbeği veya sürtme kaynaklı da olabiliyor.

PSU'dan çok ses geliyorsa fan kaynaklı gözüküyor. Uygun bir fan bulunursa da çare olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı