R5 2500X ve RX570 sistemden tam performans almak

MY UYGAR

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar ortalama bir sistemim var. Ve bu sistemden tam performans alamadığımı hissediyorum. Oyunlarda bazen drop oluyor, FPS olması gerekenden düşük oluyor. Bu durumu düzeltmek için ne yapmam gerekir? Sistemden nasıl tam performans alabilirim?
  • RX 570 4 GB
  • Ryzen 5 2500X
  • Hyper X 8 GB 3000 MHz RAM
  • Gigabyte B450 M S2H
  • Power Boost 500W PSU
  • Seagate Barracuda 1 TB HDD
  • SanDisk 240GB SSD
Sistemim bu, yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hissediyorum derken nasıl yani? Afterburner ile oyun içi CPU Load / GPU Load / Sıcaklıklar gibi değerleri gözlemleyerek normal olması gerekenden farklı olduğunu mu düşünüyorsunuz?

NOT: Ne olursa olsun 2*8 çift kanal RAM olmalı. O PSU'u satıp FSP 500W alsanız çok güzel olur (260TL).

Merhabalar ortalama bir sistemim var. Ve bu sistemden tam performans alamadığımı hissediyorum. Oyunlarda bazen drop oluyor, FPS olması gerekenden düşük oluyor. Bu durumu düzeltmek için ne yapmam gerekir? Sistemden nasıl tam performans alabilirim?
  • RX 570 4 GB.
  • Ryzen 5 2500X.
  • Hyper X 8 GB 3000 MHz RAM.
  • Gigabyte B450 M S2H.
  • Power Boost 500W PSU.
  • Seagate Barracuda 1 TB HDD.
  • SanDisk 240GB SSD.
Sistemim bu, yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Aynı RAM'dan bir tane daha ekle ve PSU'yu değiştir. Sertifikasız bir PSU elektrik gitmelerinde kasadan mangal kokuları gelebilir.

Anladığım kadarıyla problemlerin çoğu RAM ve PSU ile alakalı. Önceliğim PSU u değiştirmek olacak. PSU bilgisayarım için hayati öneme sahip bilgisayarımı mangal yapmak istemem. Bu arada şu an kullandığım RAM’den bir adet daha satın alsam olur galiba. Yine 500 TL patladı
Hissediyorum derken nasıl yani? Afterburner ile oyun içi CPU Load / GPU Load / Sıcaklıklar gibi değerleri gözlemleyerek normal olması gerekenden farklı olduğunu mu düşünüyorsunuz?

NOT: Ne olursa olsun 2*8 çift kanal RAM olmalı. O PSU'u satıp FSP 500W alsanız çok güzel olur (260TL).
Yani hissetmek sen kastım bu sistemde ki parçaların ne kadar performans vereceği az çok belli mesela Rx 570 Ryzen 5 2500X ikilisi normalde 100 fps vermesi gerekirken akıcı olması gerekirken bende 50 fps ve droplar yaşanıyor gözle görünür şekilde

Anladığım kadarıyla problemlerin çoğu RAM ve PSU ile alakalı. Önceliğim PSU'u değiştirmek olacak. PSU bilgisayarım için hayati öneme sahip bilgisayarımı mangal yapmak istemem. Bu arada şu an kullandığım RAM’den bir adet daha satın alsam olur galiba. Yine 500 TL patladı.

Yani hissetmek sen kastım bu sistemde ki parçaların ne kadar performans vereceği az çok belli mesela RX 570 Ryzen 5 2500X ikilisi normalde 100 FPS vermesi gerekirken akıcı olması gerekirken bende 50 FPS ve droplar yaşanıyor gözle görünür şekilde.

Sistemi ne zamandır kullanıyorsunuz 1 yıl civarı süredir (8-12 ay arası) kullanıyorsanız termal macunları yenileyin hem işlemcinin hem ekran kartının.

Termal macun değişimi yapabilirsiniz. Hangi oyunda takılma yaşıyorsunuz?
Gta 5 , CSGO , FORTNİTE , PUBG GTA da fps eskiden ultra da 70-80 fps olurdu şu an 60 a zar zor ulaşıyor hatta bazen fps 30 a düşüyör. Bu arada önerebileceğiniz uygun fiyatlı bir termal macun var mı ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı