R5 2600 85 derece oluyor

Emir Kuzkaya

Hectopat
Daha fazla  
Twitch de yayın açıkken PUBG oynuyordum ve MSI Afterburner'dan baktığımda işlemci %45 85 derece olarak görünüyordu. Normal mi?

Tüm sistemim:

Palit GTX 1660 Super.
Ryzen 5 2600.
G.Skill 2x8GB 3000MHz CL16 RAM.
Gigabyte B450M S2H.
Crucial P1 1TB M.2 SSD.
Corsair Spec 05 vs550.
Not: İlk defa böyle bir değerle karşılaştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 ay olmamıştır asla olmamıştır tozları 2 ay önce aldım 3 ay önce de termal macunu deiştirdim.
Kasanın soğutma performansı çok kötü ve stok soğutucu ise olabilir. Ya kasa yada soğutucu alabilirsin. Ama elindeki kasayı satıp mesh bir kasa almak daha iyi bence. Ekran kartıda da daha iyi soğur.

Core Performance Boost açık mı hocam? Açıksa onu kapatın. Aynı kasayı kullanıyoruz ve işlemci olarak aynı modelin X versiyonunu kullanıyorum. PC ilk elime ulaştığında bende bu ısınma sorunu ile karşılaşmıştım. Neyse ki kanalda bununla ilgili bir içerik bulup sorunumu çözdüm. Sizde aynı şekilde yapıp sorunu çözebilirsiniz.

İyi de normalde 72 derece olan işlemci şimdi niye 85 derece?
PUBG de işlemcinin 72 derece olması da normal değil. Hava akışı kötü olan bir kasada bu sıcaklık değerleri çok normal. Kasa içerisinde ki bütün donanımlar elektrik akımı ile çalışır, bu da belli bir ısı yaymasına sebep olur. Egzoz fanı kasa içerisinde ki sıcak havayı dışarıya atıyor fakat senin kullandığın kasanın önü kapalı, temiz hava alacak bir yer yok. Üstelik bir de tahminimce stok fan kullanıyorsun buda tuzu biberi oluyor. İmzamda bulunan kasayı kullanıyorum, gene aynı markanın Cylon 4 kule tipi soğutucusunu kullanıyorum. İşlemcim boşta max: 29 derece iken full yükte ise 50 dereceyi geçmiyor.

PUBG de işlemcinin 72 derece olması da normal değil. Hava akışı kötü olan bir kasada bu sıcaklık değerleri çok normal. Kasa içerisinde ki bütün donanımlar elektrik akımı ile çalışır, bu da belli bir ısı yaymasına sebep olur. Egzoz fanı kasa içerisinde ki sıcak havayı dışarıya atıyor fakat senin kullandığın kasanın önü kapalı, temiz hava alacak bir yer yok. Üstelik bir de tahminimce stok fan kullanıyorsun bu da tuzu biberi oluyor. İmzamda bulunan kasayı kullanıyorum, gene aynı markanın Cylon 4 kule tipi soğutucusunu kullanıyorum. İşlemcim boşta Max: 29 derece iken Full yükte ise 50 dereceyi geçmiyor.

Hocam sistemin asıl amacı oyun değil, kaldı ki ekran kartı olmadan toplamıştık sistemi. Ama son zamanlarda oyun içinde kullanıyoruz ve stok soğutucunun ısındığını sıvı&kule tipi soğutucularında çok fark ettiğini bende biliyorum. Fakat sistemi kendime toplamadığım için kasasınıda ablama seçtirdim 100 TL fark vardı Delta RGB ile arasında ablam bunu tercih etti. Kasanın yan kapağını açınca da sıcaklık çok değişmiyor(çok dediğim Max 5 derece). Bu kasanın önüde ful kapalı değil, altında arasında ve yanında hiç değilse az da olsa hava alacak yer var çok kapalı kasalarda övülüyor hiç gerçekte bu kaayı gördünüzmü bilmiyorum. (elbette bir MP511 değil) BIOS upgrade edip macun yenilediğimde tozları temizledikten sonra 69 derce stabile düştü sistem bu kadar farkda normal değil boştada 30-35 derece civarında geziyor. Hava almak için çok fazla yeri olmayan bir kasada giriş seviyesi ekran kartı (model olarak deil soğutma sistemi olarak) ve stok soğutucu kullanınca sıcaklık tabii ki de fazla olacak ama olay ilk defa 85 derece gibi %40 güç için fazla bir değerin normal olup olmadığını tartışmaktı. Cevaplarınız için teşekkürler sistemi sorunsuz kullanıyorum. Yakın zamanda çift monitörede geçeceğim bunun için ayrı bir konu açacağım iyi forumlar.
Core performance Boost açık mı hocam? Açıksa onu kapatın. Aynı kasayı kullanıyoruz ve işlemci olarak aynı modelin X versiyonunu kullanıyorum. PC ilk elime ulaştığında bende bu ısınma sorunu ile karşılaşmıştım. Neyse ki kanalda bununla ilgili bir içerik bulup sorunumu çözdüm. Sizde aynı şekilde yapıp sorunu çözebilirsiniz.

Evet açık kapatırsam hiçbir FPS düşmesi gibi bir sorun olur mu? % 2 3 peformans düşüşü önemli değil zaten 75 Hz kullanıyorum. Drop olmamalı.
Normal değil, sistemi temizleyip termal macun yenileyin hocam.

4 ayda bu kadar fark edeceğini düşünmemiştim kasa temiz ama soğutucum bir tık tozluydu temizledim 70 dereceyi vurmadı bile 1 saat sonunda.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı