R5 2600 915 Upload sistemde yayın sırasında FPS düşüklüğü oluyor

CoLdWin

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
Herkese iyi forumlar. Twitch'de yayın yapıyorum lakin bazı oyunlarda, oyun sırasında FPS düşmesi yiyorum. Mesela League of Legends oynarken çok bir problem çıkmıyor. Oyundan çıkıp Valorant'a girdiğimde işler değişiyor. FPS droptan kurtulamıyorum. Mouse çevirdiğimde bile kasma aşırı derecede rahatsız ediyor. Yayınımı ekran kartım üstünden veriyorum, işlemci üzerinden vermeyi de denedim. Bitrateyi düşürüp denedim ama olmadı. Yayınımı Streamlabs üzerinden veriyorum. Bunun için birkaç çözüm yolu aradım ama pek bir şeye rastlayamadım. Bunun için yardımlarınızı bekliyorum.
İnternetim;

1636587237849.png

Sistemim;
  • Ryzen 5 2600.
  • R9 380X.
  • 16 GB RAM.

Herkese iyi forumlar. Twitch'de yayın yapıyorum lakin bazı oyunlarda, oyun sırasında FPS düşmesi yiyorum. Mesela League of Legends oynarken çok bir problem çıkmıyor. Oyundan çıkıp Valorant'a girdiğimde işler değişiyor. FPS droptan kurtulamıyorum. Mouse çevirdiğimde bile kasma aşırı derecede rahatsız ediyor. Yayınımı ekran kartım üstünden veriyorum, işlemci üzerinden vermeyi de denedim. Bitrateyi düşürüp denedim ama olmadı. Yayınımı Streamlabs üzerinden veriyorum. Bunun için birkaç çözüm yolu aradım ama pek bir şeye rastlayamadım. Bunun için yardımlarınızı bekliyorum.
İnternetim;

Eki Görüntüle 1211305

Sistemim;
  • Ryzen 5 2600.
  • R9 380X.
  • 16 GB RAM.

Valorant hem optimizasyonu tam oturmamis ve işlemci isteyen bir oyun hocamizin dedigi gibi OBS açınca ise malum drop.

Bu sorunları az çok biliyorum. Sadece şunu bunu dene belki biraz rahatlar dediğiniz bir kaç yöntem var ise deneyebilirim.

Sorunu bir nebze şöyle hallettim. Ekran yakalamayı hiç sıraya koymayıp, belirli bir oyun penceresi yakalamayı açtım. Oynanabilir bir duruma geldi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı