R5 2600 CPU'lu ve Xigmatek Beast 4X kasalı sistem aşırı ısınıyor

Daha fazla  
Arkadaşlar 2019 sonbaharında kasa toplamıştım kasa özelliklerim:
Ryzen 5 2600 1.9 GHz 19MB önbellek 65W.
Crucial 8 GB Ballistix Sport lt 3000 MHz CL 15 1.35v
Gigabyte B450M S2H 3200 MHz(O.C.) M.2
Kingston HyperX Fury 480 GB SATA 3.0 (okuma 500MB/Yazma 500 MB)
Zotac Gaming RTX 2060 gdr6 6 GB 192 bit DX 12 ekran kartı.
Kasam da Xigmatek Beast 4X RGB fanlı X-Power 650W 80 Plus USB 3.0 MidT.

Şu anda işlemcim aşırı bir şekilde ısınıyor aslında aldığımdan beri bariz bir ısınma vardı ama çok sorun olmuyordu macunun bitmesi etkin olmuş olabilir galiba macun sürmeyi düşünüyorum fakat yine de çok anormal değil mi? Masaüstünde 60 derece ve GTA 5'te 100 dereceye yakın sıcaklıklar. Daha işlemciyi hiç kullanmıyor bilgisayar ona rağmen 70-80 derece hemen oluveriyor ve bu rahatsız edici. Stock fan kullanıyorum arkadaşım Ryzen 3 APU bir işlemcisi ile stock fan RDR 2'de işlemcisinin %70i kullanılırken 60 derece falan görüyor. Ben işlemcimin hiç %70 kullanıldığını hatırlamıyorum ona rağmen bu dereceleri masaüstünde alıyorum... MSI Afterburner mevcut her şekilde güç değerleri falan da paylaşabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Neler önerirsiniz arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üst tarafta fan yok ise egzoz fan eklemesi yap macunu kaliteli al ısı problemi yaşamazsın.
Üstte fan yok evet.
1650901805977.png

Gta V'de offline da 5 dakikadır falan oynuyorum franklin lemar araba görevindeyken değerler. Tüm grafik ayarları en yüksekte
Advanced graphics dokunmadım.
Ekran kartı genelde %100 kullanılıyordu
Sizde ekran kartı ve işlemci sıcaklıkları ne durumda ekran kartında da bir sorun var mı
Gpu da en sağda ki değer fan hızım. Vsync açık 144 hz ayarlı fullscreen 1920x1080 MSAA 8X FXAA de açık diğer tüm değerler ultra ve en yüksek de

Evet önde 3 arkada tek fanım var devamlı çalışıyorlar kasanın arkası kapalı aslında konum nedeni ile ama yine de sıcaklık fazla. Macunu yeniledikten sonra tekrar deneyeceğim teşekkürler. Harici macun olmadığı halde fazla değil mi ama?
Yine de işlemci kullanımı %40lardayken 95 derece anormal derecede çok fazla değil mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı