Çözüldü R5 2600 GTX 1050 Ti düşük FPS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SlayMe

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Technopat ailesi.

Birkaç gün önce Vatan Bilgisayar'dan şu sistemi topladım.

satın alınanlar:
AMD Ryzen 5 2600 socket AM4 3.9GHz 19MB önbellek 6işlemci
MSI B450M-A PRO Max AM4 AMD Ryzen DDR4 4133MHz (o. C. ) Anakart
1X Crucial 8 GB ballistix sport at DDR4 3000MHz CL17 RAM
Everest crystal 4x120MM Rainbow fan 600W kasa

elimde bulunan:
ASUS phoenix GeForce GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5 ekran kartı (1 yıl önce aldım)
WD Blue 3,5" 1TB 64MB SATA III 6Gb/s 7200 RPM
Philips 18,5" 193V5LSB2 5MS VGA monitör

Parçalar ile sistemimi kurup kullanmaya başladım. Driverleri kurdum GTA 5 oyununa giriş yapıp tüm ayarları en yükseğe aldım ilk alıp oynarken FPS 50 90 arası gidip gelirken birkaç gün sonra FPS hiç yükselmiyor. 35 45 arası gidiyor geliyor. Çoğu oyunda FPS olması gerekenden çok düşük sinirimi bozuyor ve paramın boşuna gittiğini hissetmeye başlıyorum. Sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Msaa fazla yükseltme. 980 Ti sli testi bile 8x msaa dayanamamıştı
MSAA Kullanmıyorum Ultra derken gelişmiş ayarlarıda açmıyorum FXAA kullanıyorum başta sıkıntı yoktu şimdi ciddi anlamda fps düşük.
Merhaba Sistemim boştayken bile bu kadar kullanıyor hiç normal değil sorun ne kafayı yiceğim.

İlk gün bu kadar kullanılmıyordu %3 şeklinde kullanıyordu fakat şuna bakarmısınız.
Sorunum halen devam etmekte.
Hepinize çok teşekkür ediyorum sorunumu çözdüm yaşayanlar olur diye şu şekil anlatayım. B450M-A Pro Max driverlerini MSİ sitesinde görüntüleyip AMD Chipset Driver kurulumunu gerçekleştirdim. Bilgisayarımı kapatıp açtım görev yöneticisini çalıştırdım boştayken %1'lik bir CPU kullanımı sağladım. Ttüm sorunlarım çözüldü oyunları rahat oynayabiliyorum teşekkür ederim.
Tek kanal RAM kullandığın için düşük performans alıyorsun sanırım. Ryzen işlemciler dual channel RAM ile daha yüksek performans verir.

Dostum öncelikle ram takviyesi yapman lazım. 16 gb çift kanal olarak kullanmalısın. Birde gta 5 de advanced graphics bölümünü tamamen kapat. Onun dışında msaa değerini düşürmeyi dene. 2x gibi ama txaa yı kapalı tut. Yansıma msaa'sınında değerini düşür. Son olarak da vsync açıksa kapat.

Tek kanal RAM kullandığın için düşük performans alıyorsun sanırım. Ryzen işlemciler dual channel RAM ile daha yüksek performans verir.
Merhaba yanıtınız için teşekkür ederim. Kuzenimdeki sistem Ryzen 5 1500x 1x 8 GB Ram GTX 1050 Ti anakartı benimkinden kötü olmasına rağmen onun sisteminde herhangi bir performans artıracak ayar (Windows hizmetlerini kapatma, performans ayarı yapma) olmadığı halde ve bilgisayarında milyonlarca virüs bulundurmasına rağmen sistemi kat kat daha iyi performans veriyor Gta 5 gibi oyunları ultrada oynayabiliyor şüphelendiğim konu onun monitörü 1920x1080 benimki 1366x768 sorun bu olabilirmi 35 fps alıyorum oyunlarda yeni format atıldı ve sistemi alalı 3 gün olmadı dediğim gibi.

Sorunun monitör olacağını sanmıyorum, bende 1366x768 monitör kullanıyorum, Ryzen 5 2600 ve RX 560 ekran kartı ile herhangi bir performans düşmesi yaşamadım oynadığım oyunlarda. Yeni format atıldı demişsin, tüm driverlarını kontrol et güncelmi diye eğer hepsi güncelse, ekran kartının daha önce çıkan sürümlerini yükleyerek oyunda tekrar bir kontrol edersin ve oyun içerisinde işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını da bir kontrol et derim.

MSAA Kullanmıyorum Ultra derken gelişmiş ayarlarıda açmıyorum FXAA kullanıyorum başta sıkıntı yoktu şimdi ciddi anlamda fps düşük.
Merhaba Sistemim boştayken bile bu kadar kullanıyor hiç normal değil sorun ne kafayı yiceğim.

İlk gün bu kadar kullanılmıyordu %3 şeklinde kullanıyordu fakat şuna bakarmısınız.
Sorunum halen devam etmekte.
Hepinize çok teşekkür ediyorum sorunumu çözdüm yaşayanlar olur diye şu şekil anlatayım. B450M-A Pro Max driverlerini MSİ sitesinde görüntüleyip AMD Chipset Driver kurulumunu gerçekleştirdim. Bilgisayarımı kapatıp açtım görev yöneticisini çalıştırdım boştayken %1'lik bir CPU kullanımı sağladım. Ttüm sorunlarım çözüldü oyunları rahat oynayabiliyorum teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…