R5 2600 GTX 1050TI BF1 düşük FPS sorunu

agamon

Megapat
Daha fazla  
Battlefield 1 de ekran kartımın kullanımı yüzde 60-70 'i geçmiyor. Afterburnerla en düşük FPS aldığım anın ekran görünütüsünü yükledim. Aksiyon olmayan sahnelerde 70-80 FPSi görüyorum fakat çatışmanın olduğu sahnelerde FPS 40-50'ye düşüyor, ekran kartı ve CPU kullanımı ise ekran görüntüsündeki gibi 50 lerde dolaşıyor. Ekran kartı kullanımının 80-90'larda dolaşması ve en düşük ayarlarda bile bu sistemin 60 FPS altına düşmemesi gerekmez mi?

• *Oyun DX11, 1920*1080, en düşük ayarlarda çalışıyor.
  • *Ekran kartı sürücüm güncel.
  • *Oyunu Origin den indirdim.
  • *Windows 10 64 Bit 1803 kullanıyorum.
Sistemimi 2 hafta önce topladım Battlefield 3-4 te böyle bir sorunla karşılaşmıyorum.
  • - Ryzen 5 2600 (OC siz)
  • - MSI B450M PRO M2 V2 (BIOS güncel)
  • - Corsair Vengeance 8 GB 3000 MHZ ( 2133 MHZ de çalışıyor).
  • - GTX 1050Ti
  • - Toshiba P300 500 GB (Origin ve oyun) (HDD ''yi daha önce kullandığım bilgisayardan söktümve HDTune ile bilgilerine bakınca bir sorunu yok gözüküyor)
  • - Kingston A400 120 GB (Sistem)

bf1.png

Kusura bakmayın cezadan dolayı biraz geç yazıyorum, çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi yaptım ve düzeldi. Fakat işlemcim boşta 38-40 derece arasındayken 45 dereceye yükseldi. Oyunda ise %20-30 yükle Max. 65 dereceyi gördü. Boşta bu sıcaklıkta olması normal mi?

RAM MHz hızınızı BIOS'dan 2933 MHz'ye çeker misiniz? Performans artışı olacaktır.

Kusura bakmayın cezadan dolayı biraz geç yazıyorum, çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi yaptım ve düzeldi. Fakat işlemcim boşta 38-40 derece arasındayken 45 dereceye yükseldi. Oyunda ise %20-30 yükle Max. 65 dereceyi gördü. Boşta bu sıcaklıkta olması normal mi?
Normal. siz boşuna endişeliniyosunuz sistem için; msı afterburner değerleri normalı gösteriyor.

Bir şey değil, İşlemci sıcaklıklarınızı Command Center'den işlemci fanınızı %100'e çekerseniz 50 derece'ye kadar düşürebilirsiniz. Oyundan çıkınca geri aynı ayarına çevirebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı