R5 2600 GTX 1070 bilgisayar stabil değil

Yer
Uşak
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarı topladığım günden beri ara ara problemler olmakta. PC'nin parçalarında sorun olmamasına rağmen stabil çalışmıyor. RAM'leri 3200MHz d. O.C. P ile 3200’e aldığım zaman mavi ekranlar oyunda crahlar oluyor. 3000’e elle çekip kullanıyorum. Fakat voltaj değerleri 2133MHz için atanmış değerler bundan dolayı 3000MHz'de stabil çalışmayıp bazı sorunlar getiriyor olabilir mi? Ara ara bilgisayarda yavaşlama, mouse takılma, kapatırken geç kapanması ve bazen kapat tuşuna bastığımda kapanmaması gibi durumlar oluyor. Voltaj ayarları hepsi otoda onları test ederek kendim elle versem daha stabil olur mu? İşlemciye O.C yapmayacak olsam bile voltajı elle versem ne gibi sorunlar olur. Ve sistemi stabilleştirmek için ne gibi şeyler yapabilirim.

Bilgisayarım;
İşlemci: Ryzen 5 2600.
Ekran kartı: MSI GTX 1070 Armor OC.
Anakart: ASUS B350M-A Prime.
Bellek: Gsskıll 16 GB (2x8) 3200MHz ripjawsv siyah.
HDD: Seagate Barracuda 2TB, WD Blue 1TB.
SSD: Samsung 750 Evo 120GB, JD 240GB(oyunlar için)
İşlemci soğutucu: Hyper 212 Evo.

XMP' yi açın muhtemelen 3200 MHz olacaktır. Olduktan sonra başka ayarlara dokunmadan 3000 yapın elle.

Bence bunu dene. İmzamdaki ramlere sahibim bu ramler ile 3200 MHz çıktıktan sonra crash alıyorum bende.

Bu arada Ryzen 5 2600' ü 1,09375 voltajında 3.7 GHz hızında kullanabiliyorum. Sizde 1.13V değerinden başlayarak inin. Stok değerler gerçekten fazla. (1.18V falan veriyor 3.7 GHz' de deli AMD. :D) 3.9 GHz için minimum 1.22V değerine indim. Sizde 3.9 GHz yapıp 1.3 voltajından aşağıya Prime95 testi açarken inin. İşlemci hızlı ve soğuk çalışsın.

Son düzenleme:
XMP' yi açın muhtemelen 3200 MHz olacaktır. Olduktan sonra başka ayarlara dokunmadan 3000 yapın elle.

Bence bunu dene. İmzamdaki ramlere sahibim bu ramler ile 3200 MHz çıktıktan sonra crash alıyorum bende.

Bu arada Ryzen 5 2600' ü 1,09375 voltajında 3.7 GHz hızında kullanabiliyorum. Sizde 1.13V değerinden başlayarak inin. Stok değerler gerçekten fazla. (1.18V falan veriyor 3.7 GHz' de deli AMD. :D) 3.9 GHz için minimum 1.22V değerine indim. Sizde 3.9 GHz yapıp 1.3 voltajından aşağıya Prime95 testi açarken inin. İşlemci hızlı ve soğuk çalışsın.
prime95 testi test esnasındayken mi yapayım overclock işlemini
ve prime95 uygulamasını tam olarak nasıl kullanabilirim ?
2933 MHz ve 1.35 Volt ile denediniz mi? Şu anda voltaj ne kadar?
stock voltaj 1.2v ben 1.2v ile 3000mhz kullanıyorum. ve herhangi bir voltaj verme işlemi yapmadım önce araştırmaya başladım.

stock voltaj 1.2v ben 1.2v ile 3000mhz kullanıyorum.
1.35V' a alın voltajı hızı 2933 yapın düzelecektir. (Burdan sonrası işlemci için) Olay burda senin OC yapıp yapmama isteğine bağlı. Bana yetiyor diyor isen OC yerin UV yapabilirsin. UV işlemini Prime95 Small testi yaparken yaparsanız daha iyi anlarsınız. Lakin OC' yi test açıkken yapınca genelde PC kapanıyor. (Az önce denedim)

1.35V' a alın voltajı hızı 2933 yapın düzelecektir. (Burdan sonrası işlemci için) Olay burda senin OC yapıp yapmama isteğine bağlı. Bana yetiyor diyor isen OC yerin UV yapabilirsin. UV işlemini Prime95 Small testi yaparken yaparsanız daha iyi anlarsınız. Lakin OC' yi test açıkken yapınca genelde PC kapanıyor. (Az önce denedim)
UV undervolt işlemi sanırım

peki direk başlangıç olarak kaç v vermem gerekli
Ben bu işlem için (Test aşaması için) Ryzen Master öneririm. Voltaj ayarlaması kolay. Program sizde var ise Game Mode kısmını açıp manuel kontrole alın. Prime95 testini başlatıp 1 dakikada bir voltajı 1 tık düşürün. Sistemin kapandığı voltajdan 2 tık üstüne çıkın orada kalın. Manuel yapmak aşırı yorar. (Biostan) Önce stabili bulup sonra biostan ayarlamak daha kolaydır.

Ben bu işlem için (Test aşaması için) Ryzen Master öneririm. Voltaj ayarlaması kolay. Program sizde var ise Game Mode kısmını açıp manuel kontrole alın. Prime95 testini başlatıp 1 dakikada bir voltajı 1 tık düşürün. Sistemin kapandığı voltajdan 2 tık üstüne çıkın orada kalın. Manuel yapmak aşırı yorar. (Biostan) Önce stabili bulup sonra biostan ayarlamak daha kolaydır.
tamamdır teşekkürler
Bilgisayarımı açarken Asus ekranında kalıyor ve geçmiyorum. BIOS üzerinden DOCP yapıp 3200mhz yi 3000 e düşürdüm islemciye herhangi bir oc ve voltaj vermedim biosdan

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı