R5 2600 güç planı ve yüksek işlemci kullanımı ilişkisi

SamJam

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar,

Uzunca süredir yüksek işlemci kullanımından muzdaribim. Bu durum günlük bilgisayar kullanımında sorun yaratmıyor fakat Call of Duty Warzone oynamaya başlayınca işlemci sürekli 100%'lere fırlıyor. Ryzen 2600 işlemcim var. Yaklaşık bir yıl önce topladım bilgisayarı. Hiçbir sorunum yok. İlk başta bilgisayar çok ısınıyor diye gittim işlemci fanını değiştirdim. Warzone oynarken 95 dereceleri gördüğümü hatırlıyorum. Sonra anladım ki sorun işlemci fanında değil, daha çok yazılımsal ve işlemcinin 100% kullanımında. O gün bugündür sürekli sıcaklıkları gözlemlemeye başladım. Şöyle ilginç bir durum var. Boştayken bile işlemci kullanımında ani fırlamalar oluyor. Ekran görüntüsü gönderiyorum. Chrome bile açık değil, hiçbir şey yapmıyorum. İşlemci ara ara fırlıyor. Daha da ilginci, güç seçeneklerinden güç tasarrufu modu aktif ve varsayılan değerler ayarlı olmasına rağmen "bu plan için varsayılan ayarları geri yükle" seçeneğine tıklayınca (yani aslında zaten varsayılan değerler seçili ve ben bir daha aynı ayarları yenilemiş oluyorum) işlemci yüzde yüzden bir anda normale dönüyor. Bu beni bir süre idare ediyor. Sonra aynı tas aynı hamam.

Onlarca temizleme programı, buradan anlatılan bakım uygulamaları, antivirüs taramaları, ne denediysem fayda etmedi.

Temiz bir Windows 10 kurulumu yapmadan çözmek mümkün müdür bu sorunu?

CPU Kullanımı.jpg

denetim masası güç seçenekleri yaz arama yerine oyun oynamıyorsan güç tassarufu al ordan planı değiştir tıkla gelişmiş güç ayarları değiştir tıkla aşağaya in işlemci güç tüketimi gel en düşük %5 en yüksek %99 yap soğutma etkin yap dene olmassa bios güncellemeyi dene
Acaba sistemde virüs olabilir mi? Neden bir anda CPU fırlıyor?
malwarebytse indir 14 günlük deneme sürümü var tam olarak pc tarat ne var ne yok eder

denetim masası güç seçenekleri yaz arama yerine oyun oynamıyorsan güç tassarufu al ordan planı değiştir tıkla gelişmiş güç ayarları değiştir tıkla aşağaya in işlemci güç tüketimi gel en düşük %5 en yüksek %99 yap soğutma etkin yap dene olmassa bios güncellemeyi dene

malwarebytse indir 14 günlük deneme sürümü var tam olarak pc tarat ne var ne yok eder

Merhaba malwarebytse sürekli kullandığımı bir program. Tekrar tarama yaptım, pek bir işe yaramadı.

Güç seçenekleriyle ilgili dediklerinizi de tek tek yaptım. Teşekkür ederim. Bir tık daha iyi oldu. Yüzde 100 işlemci kullanımı olmuyor artık fakat hâlâ sorun var bana kalırsa. Sürekli aynı seviyede işlemci kullanımı var. Artı yine bu durumdan dolayı işlemci sıcaklığı fazla. 70 dereceleri görüyorum. Haliyle ekran kartı ve SSD'yi de çoşturuyor sıcaklık anlamında. Ekte oyun sırasında çektiğim ekran görüntüsü var. 15 dakika kadar oynadım.
Acaba sistemde virüs olabilir mi? Neden bir anda CPU fırlıyor?

Birde AMD CPU'larda voltaj düşürme olayı vardı. DH'de vardı ana konusu. Bir bak derim.

Teşekkür ederim. Bunu da deneyeceğim. Aslında sistemimden çok çok memnunum. Ne herhangi bir oyunda performans kaybı, ne görüntüde ne de normal kullanımda bir sorun var. Ama dediğim gibi işlemci kullanımı kafasına göre fırlıyor. Sistemim şu bu arada:

AMD Ryzen 5 2600
MSI B450 Gaming Plus
MSI GeForce RTX 2060 Gaming 6G GDR6
Crucial 16 gb DDR 3200
Samsung 250 GB 970 Evo Plus
Xigmatek Tauro 80 Plus Bronze 600W

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    157,3 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı