R5 2600 hala ısınmaya çözüm yok!

Akyz

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. R5 2600 işlemcim aşırı ısınıyor. CS GO-GTA V gibi oyunlarda 1 saat olmadan 89 dereceye geliyor. Çok araştırma yaptım stok hali ile bu ısılara çıkması normal değil. Stok soğutucu kullanıyorum Cooler Master master jel ile yeniledim halen olmadı. Kasa hava akışım iyi Sharkoon TG4 isimli 3 ön fan, 1 egzos fanlı kasa kullanıyorum. Boşta sıcaklıklık değerlerim 55-60 derece oluyor. Herhangi bir şekilde Boost yapmadım. Kasanın yan kapağını söktüğümde sadece 10 derecelik bir fark oluyor ki bu bile normalin üzerinde. BIOS'tan fan hızlarını sürekli Max'a aldığım haldeki sonuçlar bunlar. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Değerleri MSI Afterburner ve Ryzen Master ile ölçüyorum. Ek olarak yeni soğutucu tavsiye edecek arkadaşlar stok soğutucu ile bu ısı fazla bunu görmeyen ve stok sistem kullanan arkadaşlar var. @Shimada Sensei @Dreamwalker @CratoSoldier

Detaylı sistem;
İşlemci: R5 2600
Anakart: MSI B450M PRO-M. 2
RAM: 2x8 Corsair
Ekran Kartı: GTX 1660Tİ( Boşta 48-50 derece yükte 65-70)
Kasa: Sharkoon TG4
PSU: TT Litepower 650W

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. R5 2600 işlemcim aşırı ısınıyor. CS GO-GTA V gibi oyunlarda 1 saat olmadan 89 dereceye geliyor. Çok araştırma yaptım stok hali ile bu ısılara çıkması normal değil. Stok soğutucu kullanıyorum Cooler Master master jel ile yeniledim halen olmadı. Kasa hava akışım iyi Sharkoon TG4 isimli 3 ön fan, 1 egzos fanlı kasa kullanıyorum. Boşta sıcaklıklık değerlerim 55-60 derece oluyor. Herhangi bir şekilde Boost yapmadım. Kasanın yan kapağını söktüğümde sadece 10 derecelik bir fark oluyor ki bu bile normalin üzerinde. BIOS'tan fan hızlarını sürekli Max'a aldığım haldeki sonuçlar bunlar. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Değerleri MSI Afterburner ve Ryzen Master ile ölçüyorum. Ek olarak yeni soğutucu tavsiye edecek arkadaşlar stok soğutucu ile bu ısı fazla bunu görmeyen ve stok sistem kullanan arkadaşlar var. @Shimada Sensei @Dreamwalker @CratoSoldier

Detaylı sistem;
İşlemci: R5 2600
Anakart: MSI B450M PRO-M. 2
RAM: 2x8 Corsair
Ekran Kartı: GTX 1660Tİ( Boşta 48-50 derece yükte 65-70)
Kasa: Sharkoon TG4
PSU: TT Litepower 650W
Kasanın yan kapağını çıkarınca 10 derecelik bir fark yaşanıyorsa kasanızdaki hava akışı iyi değil demektir. Stok soğutucu olsa dahi o kadar ısınacak bir işlemci değil 2600. Soğutucu montajını kontrol edin, ekstradan soğutucu almak isterseniz de alacağınız herhangi bir tower hava soğutma işinizi görür. MA410P kullanıyorum, yük altında 58 derece boşta 31-33 derece arasında çalışıyor, stok soğutucu kullanırken de değerler aşağı yukarı 10 derece fazlaydı.

Kasanın hava sirkülasyonu berbat ondan sıcaklık değerlerin yüksek. Aynı işlemci var stok soğutucu ile kullanıyorum 60 dereceyi görmedim hiç MB511 kasa mevcut.

Kasayı çok iyi tanıyorum 100 ün üzerinde montaj yaptım o kasaya r5 2600 ün çalışma frekansına dokunmadıysan oldukça fazla kasanı değiştirmeni önerebilirim. 1660 ti ın hangi modelini kullandığın da önemli tg 4 büyük bir kasa değil fanları da o kadar kaliteli değil eğer büyük bir ekran kartın varsa sirkülasyon az olabilir. umarım işine yarar.

Yaptığım ufak tefek fan ayarları neticesinde boşta 35-38 derece arası yük altında ise en fazla 70 dereceyi görüyorum. Kasanın hava akışıyla alakalı olabilir veya soğutucuyu doğru montajladığınızdan emin misiniz? İlk başta bende fanı tam oturtamadığım için yüksek sıcaklık değerleri alıyordum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı