R5 2600 hız aşırtma nasıl yapılır?

Hemen gösteriyorum biosa girip.

Burdan bahsediyorum hocam, Birkaç videoda +0.198 olduğu görünüyor sonra clock ratio değerini 40 yapıyor ve işlemci 4ghz hızda çalışıyor. Bu ayar nedir mesela ?

Burdan bahsediyorum hocam, Birkaç videoda +0.198 olduğu görünüyor sonra clock ratio değerini 40 yapıyor ve işlemci 4ghz hızda çalışıyor. Bu ayar nedir mesela ?
@Quarit

Dosya Ekleri

• 16571438045638000493033542753218.jpg
    124,2 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:

@Quarit
Sanıyorum ki dinamik voltaj olayı bu. Değerler hakkında bilgim yok. Örnek CPU Core voltage 1.3 yapınca statik, yani sabit oluyor. Sürekli olarak işlemci için 1.3 voltaj tüketiyor. Senin bu ayarın ise dinamik, yani değişken. Bu biraz daha gelişmiş voltaj ayarı işte dediğim gibi Bunlarla pek uğraşmadım. O yüzden yönlendirmek istemem.

Anladım fakat PC kapanıyor ya bunun sebebi nedir yani acaba ?

Anladım fakat PC kapanıyor ya bunun sebebi nedir yani acaba ?
İşte hiç bir fikrim yok. Biraz bakındım bir kullanıcıda merak edip sormuş. Bu ayarı 1.000 yapınca voltaj 1.3 oluyor. Default olarak bırakıncada 1.3 oluyor tüketim demiş Ama bunu yapma yani. Benim hiçbir fikrim yok.

Arkadaşın yazdığı şey bu; "
BIOS'ta M.I.T sekmesinden voltaj ayarlama bölümünde CPU VCore ayarını 1.30 değerine getirdiğimde voltaj 1.3v oluyor. Altındaki dinamik VCore (DVID) ayarını -10000 yapınca da 1.3v oluyor. Bu ikisinin farkı nedir? Umarım zararlı bir şey yapmıyorumdur, şimdiden teşekkür ederim.

İşlemci: R3 2200G."

Yardımlarınız için teşekkür ederim hocam.

Yardımlarınız için teşekkür ederim hocam.
Ben de teşekkür ederim. İstersen sen genel bir araştırma yapabilirsin. Bu konuların kaynakları var yani. Eskiden kaynak çok az olduğu için herkes OC işlemi yapamıyordu. Bir de eski donanımların koruma olayı eksikti, uzun zamandır bu konuda her şey gelişti. Kolay gelsin, iyi akşamlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…