R5 2600 hız aşırtma nasıl yapılır?

Üstteki yorumda var arkadaş atmış aynı seçenekler bende de mevcut.
Tamam işte PBO kısmı varsa eğer bu ayarı "advanced" yap önce. Bakalım hangi seçenekler açılacak. Çünkü benim üst seviye Gigabyte anakart'ımda bile +200 eklenmiyor 2 BIOS güncellemesi ve öncekilerinde. Sadece son sürüm ve bir önceki sürümde +200 çıkıyor. Bu kısma gir ve aşşağıda açılacak yeni sekmeler ne çıkacak ekran görüntü at.

Tamam işte PBO kısmı varsa eğer bu ayarı "advanced" yap önce. Bakalım hangi seçenekler açılacak. Çünkü benim üst seviye Gigabyte anakart'ımda bile +200 eklenmiyor 2 BIOS güncellemesi ve öncekilerinde. Sadece son sürüm ve bir önceki sürümde +200 çıkıyor. Bu kısma gir ve aşşağıda açılacak yeni sekmeler ne çıkacak ekran görüntü at.
Core performance boost seçeneğini disabled ve auto olarak degistirebiliyorum başka birşey olmuyor.

Core performance boost seçeneğini disabled ve auto olarak degistirebiliyorum başka birşey olmuyor.
Pardon. Core Boost Performance ile PBO karıştırdım. Dostum demek ki anakartın bu işlemci için PBO desteklemiyor. Bu yüzden ayar görünmüyor sanıyorum. Çünkü farklı işlemcilerde aynı anakart üzerinden bu ayar açılıyor, yani var.

Bak burada da bir Moderatör arkadaş kısmen bundan bahsetmiş;

Hayaller suya mı düştü diyelim o halde
Dostum ben sana yardımcı oldum çünkü ilgili ve denemek istediğin için. Eğer ki sadece performans diye tuttursaydın uğraşmazdım bu kadar. Çünkü o işlemci ile stok fan ile en fazla hadi diyelim all core için 4.2Ghz olsun. Bu sana çok hissedeceğin performans katmaz. Ağır oyunlarda, her oyunda da değil, ancak 1-2-3 FPS belki artardı. PBO ise buna yakın olurdu. Ama CS:GO'da FPS değişmese bile farkı olabilirdi hissedilir şekilde. Şansına küs artık :D İlerde bir gün daha iyi işlemcin ve bilgisayarların olur umarım. O zaman yaparsın.

Peki hocam ben ratio değerini 40 yapıp +0.0198 voltaj değerini girince bir süre sonra kendi kendine kapanıyordu bilgisayar. Bunun sebebi ne olabilir ?

+0.0198 neyin voltajı bunu anlayamadım ? Ben genelde çok gelişmiş OC denemeleri yapmam. Belli başlı uygulamalar ile yapıyorum, kısacası daha basit. Daha gelişmiş OC işlemleri genelde extreme OC işlemleri için yapılır. Benim extreme OC potansiyeli olan işlemcim olsa gerekte duymam yani o kadar ayrıntıya. Bu değer neyin voltajı ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı