R5 2600 için 83 derece normal mi?

Aedan

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
16
Ryzen 5 2600 işlemcim var ve bugün 4 saat falan oyun oynadım. Gehsin impact, LoL ve Valorant gibi. 83 dereceyi gördüm. Korkmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal olduğunu düşünmüyorum en yüksek 65 dereceye çıkar diye düşünüyorum.

Stok soğutucu kullanıyorsan içindeki tozu bir elektrikli süpürge ile temizle eğer hâlâ aynı ise termal macun değişimi için güvenilir bir bilgisayarcıya git

Hayır bu sıcak hava da sevinmelisin.
Normal sıcaklık.

Normal değil üst düzey oyunlar oynanamamış işlemci kullanımı düşük oyunlarda bu sıcaklık fazla. Stok soğutucu varsa tavsiyem güzel bi soğutucu al ve kasan havadar bi yerde olsun malum havalar baya sıcak.

Fifa 22 ve F1 2021 de 90 derecelere çıkan işlemcimin fanını temizleyip termal macun sürdükten sonra maksimum 75 e çıkıyor şuan bakımını yaptıysan sıkıntı ama yapmadıysan yapmalısın.

Arkadaşlar siz ne anlatıyorsunuz ya?
90 derece kullanılan laptoplar var onu geçtim 5600x'i sabit 85 derece kullanıyorum.
Havaların ısınmasıyla gayet normal dereceler bunlar.
İdeal işlemci sıcaklığı yük altındayken 65-85 derecedir.

Macununu yenile bir güzel kasayı temizle keyfine bak olası durumda sistemin yanmadan zaten kendini kapatacaktır.

Ryzen 5 2600 işlemcim var ve bugün 4 saat falan oyun oynadım. Gehsin impact, LoL ve Valorant gibi. 83 dereceyi gördüm. Korkmalı mıyım?
Büyük ihtimalle stok soğutucu. Stok soğutucu ise sıcaklık normal. Korkmanıza gerek yok.

Normal olduğunu düşünmüyorum en yüksek 65 dereceye çıkar diye düşünüyorum.

Hocam sizin düşünüp düşünmemeniz önemli değil zaten. O işlemciyi üreten adam 95'ten sonra kapanacak şekilde yapmışsa demek ki 95 derecenin altında hiçbir sıkıntı olmadan kullanılabiliyor. O sizin gibi düşünmüyor sadece, neyin ne olduğunu biliyor araştırıyor üretiyor. Hayatını bu işe adamış insanlar.

Gerçekten. İnsanları korkutmaktan başka bir şey yapmıyorlar.

Son düzenleme:
O arkadaşın bilgisayarı cehennem ateşiyle çalışıyor galiba 90 dereceye normal diyor.

Yani sıcaklık biraz yüksek ama ölümcül değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…