R5 2600 için 83 derece normal mi?

Ya 83 derece sıkıntı çıkarır demiyor kimse sadece Valo ve LOL için biraz yüksek 60 derecelerde oynuyorum stok soğutucuyla Ryzen 5 2600 kullanıyorum. Bu arkadaş cpu yu zorlayacak bir oyun oynasa 90-95 lere çıkacak bakım yapsın diyoruz korkutuyor muyuz? Triplerle ya da egoyla cevap vermeseniz olmuyor zaten.

Ya 83 derece sıkıntı çıkarır demiyor kimse. Valorant ve LoL için biraz yüksek 60 derecelerde oynuyorum stok soğutucuyla Ryzen 5 2600 kullanıyorum. Bu arkadaş CPU'yu zorlayacak bir oyun oynasa 90-95'lere çıkacak bakım yapsın diyoruz korkutuyor muyuz? Triplerle ya da egoyla cevap vermeseniz olmuyor zaten.

Aradığım cevap tam da budur.

Ya 83 derece sıkıntı çıkarır demiyor kimse sadece Valorant ve LoL için biraz yüksek 60 derecelerde oynuyorum stok soğutucuyla Ryzen 5 2600 kullanıyorum. Bu arkadaş CPU'yu zorlayacak bir oyun oynasa 90-95'lere çıkacak bakım yapsın diyoruz korkutuyor muyuz? Triplerle ya da egoyla cevap vermeseniz olmuyor zaten.

Valorant zaten yeterince zorluyor işlemciyi. Rekabetçi oyunlarda üst düzey grafikler olmadığı için ekran kartıyla çok işi olmaz. İşlemciyi zorlar. Birçok oyunda 90 dereceyi geçmez zaten. En iyisi bütçe olunca soğutucu almak.

R5 2600 güçlü bir işlemci, işlemcinize overclock yaptınız mı? Normal de kaç GHz'de çalışıyor? İşlemcinin üzerinde bir soğutucu, kasada en az 2 giriş ve 1 egzoz fanı varsa bu sıcaklık normal değil.

Arkadaşlar siz ne anlatıyorsunuz ya?
90 derece kullanılan laptoplar var onu geçtim 5600X'i sabit 85 derece kullanıyorum.
Havaların ısınmasıyla gayet normal dereceler bunlar.
İdeal işlemci sıcaklığı yük altındayken 65-85 derecedir.

Macununu yenile bir güzel kasayı temizle keyfine bak olası durumda sistemin yanmadan zaten kendini kapatacaktır.

Haklılık payınız olmakla beraber yanlış olduğunuz konular var.
Konu sahibi dizüstü mü yoksa masaüstü mü diye belirtmemiş. Mobil sıcaklıklarda, kasalara göre daha yüksek sıcaklıklar görülmesi çok normal ve endişelenecek bir durum değil hele ki bileşenler güçlüyse. Fakat laptop üzerinde alınan 90 derece ile masaüstü üzerinde alınan 90 derece aynı değil. Uzatmadan konu sahibinin şikayetine gelirsek; şayet laptop kullanıyorsanız sıcaklığı düşürmenin farklı yolları var fakat yaz mevsiminde olmamızında etkisiyle belirttiğiniz oyunlarda bu derece ulaşmak sorun değil. Fakat masaüstü kullanıyorsanız bu oyunlara göre sıcaklık biraz yüksek. Diğer arkadaşlar söylemiş zaten aynı işlemciyle daha düşük sıcaklık elde ettiklerini. Bazı işlemciler için 90 derece ideal bir sıcaklık iken bazıları içinse 70-75 bile tereddütte bırakır. Sizin işlemcinizin ideali için 70-80 derece diyebiliriz çok zorlandığı zaman 85 dereceleri de görebilir fakat sanıyorum ki 83'ten sonra güçten kısmaya başlayacaktır. Termal macun yenilemesi yapabilir, iyi bir soğutucu alabilir ve kasanız eskiyse yan kapaklarını açıp ısıyı düşürebilirsiniz ben öyle yapıyorum.

Valorant zaten yeterince zorluyor işlemciyi. Rekabetçi oyunlarda üst düzey grafikler olmadığı için ekran kartıyla çok işi olmaz. İşlemciyi zorlar. Birçok oyunda 90 dereceyi geçmez zaten. En iyisi bütçe olunca soğutucu almak.
Valorant ve benzeri söz de "İşlemciye yük bindiren" oyunlar abartıldığı kadar ağır değiller. İ7-2600k ve Gtx 1050 ile işlemcinin yüzde 40 kullanım ve 60 derece üstüne çıktığını görmedim. Kaldı ki ikinci nesil ve ısınmaya elverişli bir işlemci kullanıyorum. Sizin bahsettiğiniz işlemciye yük bindirmek, yüzde 100 kullanım altında bırakarak zorlu sıcaklıklara ulaşılması değil.

Haklılık payınız olmakla beraber yanlış olduğunuz konular var.
Konu sahibi dizüstü mü yoksa masaüstü mü diye belirtmemiş. Mobil sıcaklıklarda, kasalara göre daha yüksek sıcaklıklar görülmesi çok normal ve endişelenecek bir durum değil hele ki bileşenler güçlüyse. Fakat laptop üzerinde alınan 90 derece ile masaüstü üzerinde alınan 90 derece aynı değil. Uzatmadan konu sahibinin şikayetine gelirsek; şayet laptop kullanıyorsanız sıcaklığı düşürmenin farklı yolları var fakat yaz mevsiminde olmamızında etkisiyle belirttiğiniz oyunlarda bu derece ulaşmak sorun değil. Fakat masaüstü kullanıyorsanız bu oyunlara göre sıcaklık biraz yüksek. Diğer arkadaşlar söylemiş zaten aynı işlemciyle daha düşük sıcaklık elde ettiklerini. Bazı işlemciler için 90 derece ideal bir sıcaklık iken bazıları içinse 70-75 bile tereddütte bırakır. Sizin işlemcinizin ideali için 70-80 derece diyebiliriz çok zorlandığı zaman 85 dereceleri de görebilir fakat sanıyorum ki 83'ten sonra güçten kısmaya başlayacaktır. Termal macun yenilemesi yapabilir, iyi bir soğutucu alabilir ve kasanız eskiyse yan kapaklarını açıp ısıyı düşürebilirsiniz ben öyle yapıyorum.

Valorant ve benzeri söz de "İşlemciye yük bindiren" oyunlar abartıldığı kadar ağır değiller. İ7-2600k ve Gtx 1050 ile işlemcinin yüzde 40 kullanım ve 60 derece üstüne çıktığını görmedim. Kaldı ki ikinci nesil ve ısınmaya elverişli bir işlemci kullanıyorum. Sizin bahsettiğiniz işlemciye yük bindirmek, yüzde 100 kullanım altında bırakarak zorlu sıcaklıklara ulaşılması değil.
Başlıkta işlemci modeli yazıyor, masaüstü işlemcisi.

Gerçekten. İnsanları korkutmaktan başka bir şey yapmıyorlar.
Boşver dostum ben açıklama yapmak istemiyorum artık çünkü bir şey anlatamazsın bunlara.
Bu forumda 13 yaşında çocuk da var 40 yaşinda abilerimiz de var az çok anlıyoruz.
Şimdi ben işlemcinin kaç dereceden sonra zarar gördüğünü açıklayamam kimseye gidip araştırsınlar sıkıldım... :D 🥱

Bende var bu işlemci ve Valorant da oynuyorum LOL de oynuyorum. Valorant işlemci kullanan bir oyun ama ısıtmıyor ki oyunda. Bu yaz aylarındaki sıcaklarda işlemci sıcaklığı problem olunca sıcaklıklara baktım Valorant filan diğer oyunların yanında hikaye.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı