Hocam 1600 2600'den eski işlemci ise performansı da daha düşük olmaz mı?
R5 1600 AF yenilenmiş halıdır. R5 2600 aynı. R5 1600 AF tercih edin ucuza gelirsin.
1600 demedim 1600AF dedim yani 12nm olan yeni çıkan modeli. 2600 ile aynıdır. Hatta testlerde 2600x'le bile aynı sonuçları verdiğini görebilirsiniz.Hocam 1600 2600'den eski işlemci ise performansı da daha düşük olmaz mı?.
1600 demedim 1600 AF dedim yani 12nm olan yeni çıkan modeli. 2600 ile aynıdır. Hatta testlerde 2600X'le bile aynı sonuçları verdiğini görebilirsiniz.
RTX 2060 bile çalışır , ayran + simit gibiler.Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.
Estağfurullah hocamMazur görün o kadar derinden bilmiyorum.
Merhaba sıkıntı etmezseniz size birkaç şey sormak istiyorum. Sistem özelliklerinizi okudum. Ben de i5 9400F almak istiyorum fakat internette çok çeşitli şeylerle karşılaştım. Birisi uzun vadeli değil derken başkası da uzun vadeli diyor. Ayrıca performans kaybı ya da her şeyi yaptım ama ısınma sorunu var diyenler gördüm. Siz ne kadardır kullanıyorsunuz, bir sıkıntı yaşadınız mı?RTX 2070'e kadar besler o işlemci sorun olmaz. Ama yeni sistem toplayacaksan AMD Ryzen 5 1600 AF tavsiye ederim hem fiyatı daha uygun hem de performansı aynı.
2-3 aydır kullanıyorum ısınma sorunu kesinlikle yok stok soğutucu ile kullanmama rağmen hem de. Isınma sorunu var diyenler İntel'in stok soğutucuları kötü olduğundan (buna bende katılıyorum oyuncak gibi bi fan var üzerinde) söylüyorlar ancak tuhaf bir şekilde işlemci kesinlikle ısınmıyor. Geleceğe dönüklük konusunda ben AMD'den eksik bi yanı olduğunu düşünmüyorum. Performansa gelirsek oyunlarda (tek çekirdek performansı gerektiren herşeyde) kesinlikle AMD işlemcilerden daha iyi ama çoklu çekirdek performansı için (render, yayın) aynısı söylenemez. Yayın yapacağım derseniz AMD alın. Oyun oynarım ben öyle şeylerle pek işim olmaz derseniz İntel alabilirsiniz.Merhaba sıkıntı etmezseniz size birkaç şey sormak istiyorum. Sistem özelliklerinizi okudum. Ben de i5 9400F almak istiyorum fakat internette çok çeşitli şeylerle karşılaştım. Birisi uzun vadeli değil derken başkası da uzun vadeli diyor. Ayrıca performans kaybı ya da her şeyi yaptım ama ısınma sorunu var diyenler gördüm. Siz ne kadardır kullanıyorsunuz, bir sıkıntı yaşadınız mı?
Gerçekten çok teşekkür ederim. Render, yayın gibi bir derdim yok. Eğer bütçeye denk getirebilirsem (yapabilirsem RTX 2060 alıcam 6.300 TL'lik bir bütçeye) kesinlikle i5 9400F'i alıcam. Olmadı dediğiniz Ryzen 1600 AF'yi alırım2-3 aydır kullanıyorum ısınma sorunu kesinlikle yok stok soğutucu ile kullanmama rağmen hem de. Isınma sorunu var diyenler İntel'in stok soğutucuları kötü olduğundan (buna bende katılıyorum oyuncak gibi bi fan var üzerinde) söylüyorlar ancak tuhaf bir şekilde işlemci kesinlikle ısınmıyor. Geleceğe dönüklük konusunda ben AMD'den eksik bi yanı olduğunu düşünmüyorum. Performansa gelirsek oyunlarda (tek çekirdek performansı gerektiren herşeyde) kesinlikle AMD işlemcilerden daha iyi ama çoklu çekirdek performansı için (render, yayın) aynısı söylenemez. Yayın yapacağım derseniz AMD alın. Oyun oynarım ben öyle şeylerle pek işim olmaz derseniz İntel alabilirsiniz.
1600 demedim 1600 AF dedim yani 12nm olan yeni çıkan modeli. 2600 ile aynıdır. Hatta testlerde 2600X'le bile aynı sonuçları verdiğini görebilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.