R5 2600 ile GTX1660 Super darboğaz yapar mı?

Hocam 1600 2600'den eski işlemci ise performansı da daha düşük olmaz mı?.
1600 demedim 1600AF dedim yani 12nm olan yeni çıkan modeli. 2600 ile aynıdır. Hatta testlerde 2600x'le bile aynı sonuçları verdiğini görebilirsiniz.

R5 2600 yerine R5 1600 12nm alın oradan artan parayı da 1660SUPER yerine 1660 Ti alın. Bu işlemci her turlu hemen hemen her kartı besleyebilir. Darboğaz yapma ihtimali pek yok. RAM frekanslarımin 3000 veya üzeri olsun. İyi bir sogutma sistemiyle 4GHz görenler var ben 3.85'i geçemedim o ayrı konu

RTX 2070'e kadar besler o işlemci sorun olmaz. Ama yeni sistem toplayacaksan AMD Ryzen 5 1600 AF tavsiye ederim hem fiyatı daha uygun hem de performansı aynı.
Merhaba sıkıntı etmezseniz size birkaç şey sormak istiyorum. Sistem özelliklerinizi okudum. Ben de i5 9400F almak istiyorum fakat internette çok çeşitli şeylerle karşılaştım. Birisi uzun vadeli değil derken başkası da uzun vadeli diyor. Ayrıca performans kaybı ya da her şeyi yaptım ama ısınma sorunu var diyenler gördüm. Siz ne kadardır kullanıyorsunuz, bir sıkıntı yaşadınız mı?

2-3 aydır kullanıyorum ısınma sorunu kesinlikle yok stok soğutucu ile kullanmama rağmen hem de. Isınma sorunu var diyenler İntel'in stok soğutucuları kötü olduğundan (buna bende katılıyorum oyuncak gibi bi fan var üzerinde) söylüyorlar ancak tuhaf bir şekilde işlemci kesinlikle ısınmıyor. Geleceğe dönüklük konusunda ben AMD'den eksik bi yanı olduğunu düşünmüyorum. Performansa gelirsek oyunlarda (tek çekirdek performansı gerektiren herşeyde) kesinlikle AMD işlemcilerden daha iyi ama çoklu çekirdek performansı için (render, yayın) aynısı söylenemez. Yayın yapacağım derseniz AMD alın. Oyun oynarım ben öyle şeylerle pek işim olmaz derseniz İntel alabilirsiniz.

Gerçekten çok teşekkür ederim. Render, yayın gibi bir derdim yok. Eğer bütçeye denk getirebilirsem (yapabilirsem RTX 2060 alıcam 6.300 TL'lik bir bütçeye) kesinlikle i5 9400F'i alıcam. Olmadı dediğiniz Ryzen 1600 AF'yi alırım İyi günler dilerim.

GTX 1070'le kullanıyorum en ufak darboğaz yapmıyor GTX 1660'dan güçlü galiba GTX 1070, ve 1080P oynuyorum ona rağmen.
Hocam 1600 2600'den eski işlemci ise performansı da daha düşük olmaz mı?

1600 almayın eskidi artık onlar, 3000 serisi çıktı 1000 serisi almak mantıksız olur ve 1000 serisinin tek çekirdek performansı çok kötü, 2000 serisi ile çözdüler bunu.
1600 demedim 1600 AF dedim yani 12nm olan yeni çıkan modeli. 2600 ile aynıdır. Hatta testlerde 2600X'le bile aynı sonuçları verdiğini görebilirsiniz.

Yanlış anlaşılma .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…