R5 2600 işlemci için RTX 3060/3060 Ti alınır mı?

Ben yazacaktım, benden önce arkadaş yazmış. İşlemcin ile ekran kartına aynı anda yük binmediği sürece darboğaz olacağını zannetmiyorum. Bu şekilde de kullanırsın ama uzun süre kullanmanı önermiyorum darboğaz olayını yakından hissedeceksindir zaten. Örneğin 120FPS yerine 70FPS alırsın ama yinede çok rezil edeceğini sanmıyorum. Dediğim gibi kısa bir süre kullanabilirsin yine çok gözüne batmayacaksa. İkinci el düşünmediğini belirttiğin için hiç o konuya girmedim, bütçene göre aklıma ilk gelenleri yazdım. İkinci el düşünüyorsan tabiiki aynı bütçeye daha kral ekran kartları ve işlemciler alabilirsin. Çok bitik olmadığı sürece Mining yapılmış ekran kartları en fazla ısınma sorunu çıkarır en fazla sıvı ve fan değiştirtip devam edersin. RTX 2060 ve 3060 arasında aşırı bir fark yok diye biliyorum. Darboğaz olayından bir nebze daha kaçınacağını düşündüğüm için 2060 önerisinde bulundum. İşlemci için de R5 5600X iyi olur. Ama tekrar belirtmem gerekirse ikinci el piyasasında o fiyatlara daha da güzel bir sistem değişikliği yapabilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir 🙏🏻
Evet hocam ,sorum sizeydi aslında ama diğer arkadaş sağolsun cevaplamış.Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Ama tavsiyem AMD'ye bir şans daha vermeniz.
Liste için çok teşekkürler.Hocam AMD ekran kartları ile render işleminde grafik islemciyi kullanamıyorum maalesef bu nedenle ilk kez Nvidia tercih ediyorum.
 
Son düzenleme:
Evet hocam, sorum sizeydi aslında ama diğer arkadaş sağ olsun cevaplamış. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Liste için çok teşekkürler. Hocam AMD ekran kartları ile render işleminde grafik islemciyi kullanamıyorum maalesef bu nedenle ilk kez NVIDIA tercih ediyorum.

Render alacaksanız 3060 Ti daha doğru olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı