R5 2600 Kullanımı Görev Yöneticisi'ni Açınca Normale Dönüyor

SniperMan

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese Merhaba,

Son bir haftadır Ryzen 5 2600 işlemciye sahip bilgisayarımın masaüstünde boştayken 50-60 derecelerde olduğunu gözlemledim (işlemci soğutucum olmasına rağmen). Fark ettim ki meğer %30 civarı bir yük biniyormuş CPU'ya. Görev Yöneticisi'ni başlattığımda olması gereken hale geliyor %3-5'lere düşüyor. Nette kesin bir çözüm bulamadım. Konu hakkında bilgisi olanlar beni de bilgilendirebilirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
ESET Online scanner ile taratmanızı öneririm. Ayrıca görev yöneticisi>performans>aşağıdaki kaynak izleyicisi>cpu sekmesinden CPU alt başlığa bakmanızı ve neyin işlemcinizi kullandığını anlamanızı öneririm.

ESET Online scanner ile taratmanızı öneririm. Ayrıca görev yöneticisi>performans>aşağıdaki kaynak izleyicisi>cpu sekmesinden CPU alt başlığa bakmanızı ve neyin işlemcinizi kullandığını anlamanızı öneririm.
3-4 tane anti virüs ile taradım fakat değişim olmadı. Eset Scanner ile de denerim.
Kaynak izleyicisinden de bakarım fakat zaten görev yöneticisini açınca olması gerektiği haline dönüyor. Yani her ne ise kullanan görev yöneticisini açınca kullanmayı bırakıyor.

Bilgisayarınızı kapatın ve 15-20dk soğumasını bekleyin. Bekledikten sonra BIOS'u açın ve orada işlemci sıcaklığı artıyor mu artmıyor mu ona bakın. Baktınız ve işlemci sıcaklığı artıyor ise kasadaki fan yuvası gevşemiş olabilir termal macun yok olmuş olabilir. Yani dışarıdan el ile müdahale edilecek bir problemdir. Artmıyor ama bilgisayarı açınca tekrar yükselmeye başlıyorsa ilk olarak görev yöneticisinde sürekli izleyin. Mümkünse MSI Afterburner kurup işlemciyi'nin sıcaklığını oradan takip edin. En kötü format atarsınız yazılımsal bir problemi gideremiyorsanız.

Bilgisayarınızı kapatın ve 15-20dk soğumasını bekleyin. Bekledikten sonra BIOS'u açın ve orada işlemci sıcaklığı artıyor mu artmıyor mu ona bakın. Baktınız ve işlemci sıcaklığı artıyor ise kasadaki fan yuvası gevşemiş olabilir termal macun yok olmuş olabilir. Yani dışarıdan el ile müdahale edilecek bir problemdir. Artmıyor ama bilgisayarı açınca tekrar yükselmeye başlıyorsa ilk olarak görev yöneticisinde sürekli izleyin. Mümkünse MSI Afterburner kurup işlemciyi'nin sıcaklığını oradan takip edin. En kötü format atarsınız yazılımsal bir problemi gideremiyorsanız.

Termal macunu değiştireli 2-3 hafta olmuştur. Dışarıdan bir problem olduğunu sanmıyorum. Yazılımsal bir sorun oldugunu dusunuyorum. Formatı zaten en bastan itibaren dusunuyorum ama format sonra yapmam gerekenler vakit aldıgı icin atmaktan kaçınmaya çalısıyorum. Bir çare bulamazsam eğer mecburen atacağım.

Zaten Görev Yöneticisi'ni açtığınız zaman CPU kullanımının bir an yükselmesi ve geri düşmesi aşırı normal. Sonuçta, bilgisayar Görev Yöneticisi'ni açmak için CPU kullanıyor.

Zaten Görev Yöneticisi'ni açtığınız zaman CPU kullanımının bir an yükselmesi ve geri düşmesi aşırı normal. Sonuçta, bilgisayar Görev Yöneticisi'ni açmak için CPU kullanıyor.
Dostum bu duruma normal diyen bir kaç yer daha gördüm de fakat bu durum normal değil. Pc de hiçbir işlemci tüketen uygulama açık değilken kullanımının %30 larda gezip sıcaklığın 50 60 derece olması normal değil. Görev yöneticisini açınca da kullanım yükselmiyor düşüyor. Dediğin gibi açınca yükselip kapatınca geri düşse evet olağan bir durum olur ama öyle değil. GY açınca normale biniyor işlemci. Kapattıktan bir süre sonrada tekrar yükseliyor %30 lara.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı