R5 2600 OC voltaj ayarı

Benim merak ettiğim nasıl oluyorda darboğaz %10-20 cıvarı oluyor? Ben aynı performansa sahip 1600 AF ile daha güçsüz 6650 XT ile bazı oyunlarda %40 bile gördüm.
(CPU 4GHz OC)

Benim merak ettiğim nasıl oluyorda darboğaz %10-20 cıvarı oluyor? Ben aynı performansa sahip 1600 AF ile daha güçsüz 6650 XT ile bazı oyunlarda %40 bile gördüm.
(CPU 4GHz OC)

Devamlı %40 olarak mı darboğaz görüyorsun? Yoksa saniyelik mi? Çok az birkaç saniye için %40 bende gördüm tabii ki.

Ryzen 2600'e OC yapınca çoklu çekirdekte bayağı artış oluyor ama tek çekirdek performansında değecek bir artış olmuyor. Oyunlarda da genelde tek çekirdek performansı önemli. Ama FPS artışı yaşadıysan ve bu senin işine geldiyse, sıcaklıklar da iyiyse kullan.

Sıcaklıklar güzel T6 Ultra soğutucu kullanıyorum. Ama işte Zaman aşımı hatasını alınca voltajı ayarlayamadığımı düşündüm veya PSU'dan ekran kartına yeterince güç gitmediğini.

Son düzenleme:
3600XT işlemci bile heder oldu yeni nesil karşısında. Birde gidip B450M S2H V2 aldım. R5 5600X buna olur mu onu da bilmiyorum. Her şey para her şey masraf.

Bazı oyunlarda 10-20 iken bazı oyunlarda ise 20-40 arası dağılıyor.

Aynen aşağı yukarı benim de öyle.

3600XT işlemci bile heder oldu yeni nesil karşısında. Bir de gidip B450M S2H V2 aldım. R5 5600X buna olur mu onu da bilmiyorum. Her şey para her şey masraf.

Vallahi öyle dostum. Ama yapacak bir şey yok alabilirsek ne ala. Benim de ilk iş PSU almak.

Son düzenleme:
Ryzen 5 2600 RX 5600XT bile darboğaz yapıyordu OC denedim çözüm olmadı bende çareyi Ryzen 5 5600 geçmekte buldum bu işlemciye geçince oyunlardaki akıcılık ve FPS ciddi oranda arttı yani Ryzen 5 2600 her türlü RX6700 darboğaz yapacaktır overlock yapmak bir şey değiştirmez Ryzen 5 2600 için bu sorundan tamamen kurtulmak için Ryzen 5 5600 gibi işlemciye geçmeniz gerekiyor.

Sıcaklıklar güzel T6 Ultra soğutucu kullanıyorum. Ama işte Zaman aşımı hatasını alınca voltajı ayarlayamadığımı düşündüm veya PSU'dan ekran kartına yeterince güç gitmediğini.
Oyuna girmek yerine önce stres testine sokuyor musunuz? Stres testinde kapanmazsa oyunlarda hiç kapanmaz.

Oyuna girmek yerine önce stres testine sokuyor musunuz? Stres testinde kapanmazsa oyunlarda hiç kapanmaz.

Stres testi yaptım yarım saat falan kapanmadı. Isısıda iyiydi fanlar %50'yi geçmedi bile. Ama anlamadım bazen ana ekrandayken saçma bir şekilde donuyor.

Ryzen 5 2600 RX 5600XT bile darboğaz yapıyordu OC denedim çözüm olmadı bende çareyi Ryzen 5 5600 geçmekte buldum bu işlemciye geçince oyunlardaki akıcılık ve FPS ciddi oranda arttı yani Ryzen 5 2600 her türlü RX6700 darboğaz yapacaktır overlock yapmak bir şey değiştirmez Ryzen 5 2600 için bu sorundan tamamen kurtulmak için Ryzen 5 5600 gibi işlemciye geçmeniz gerekiyor.

Biliyorum hocam ama şu an alamıyorum o yüzden OC yapıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı