R5 2600 overclock nasıl yapılır?

Daha fazla  
R5 2600 işlemcime overclock yapmak istiyorum. 3.9GHz ile başlayacağım. Ancak ne voltaj girmem gerektiğini bilmiyorum. Voltajı önce düşük tutup mu yükselteceğim yoksa yüksekten başlayıp kademe kademe mi düşüreceğim? 3.9GHz için 1.35V ile başlamak uygun mudur? Prime95 testinde sorun çıkarsa 1.32V deneyebilir miyim örneğin?

R5 2600 işlemcime overclock yapmak istiyorum. 3.9GHz ile başlayacağım. Ancak ne voltaj girmem gerektiğini bilmiyorum. Voltajı önce düşük tutup mu yükselteceğim yoksa yüksekten başlayıp kademe kademe mi düşüreceğim? 3.9GHz için 1.35V ile başlamak uygun mudur? Prime95 testinde sorun çıkarsa 1.32V deneyebilir miyim örneğin?
R5 2600 1.23V 3.9GHz ile sorunsuz kullanıyorum şuan. O kadar yüksek voltaj vermenize gerek yok. Anakartım MSI B550.

Tamamdır teşekkürler. 1.23 civarı ile deneyeceğim ben de. Lakin B450M S2H kullanıyorum, AMD overclock sekmesi yok bende. Advanced frequency settings ve advanced voltage settings var. Voltage settings içinde dynamic vcore (dvid), dynamic vcore soc (dvid) ve DRAM voltage ayarları var. İşlemci için hangisini değiştireceğim?
R5 2600 1.23V 3.9GHz ile sorunsuz kullanıyorum şuan. O kadar yüksek voltaj vermenize gerek yok. Anakartım Gigabyte AB350.
R5 2600 1.23V 3.9GHz ile sorunsuz kullanıyorum şuan. O kadar yüksek voltaj vermenize gerek yok. Anakartım MSI B550.
Arkadaşlar yaptım sanırım sizin ayarlarınızla. Prime95 testi yapıyorum 63 derecede çalışıyor. Stok halde 49u geçmiyordu testte. Sizce uygun mudur bu sıcaklıklar? Voltajı biraz daha düşürebilir miyim?

Son düzenleme:
Arkadaşlar yaptım sanırım sizin ayarlarınızla. Prime95 testi yapıyorum 63 derecede çalışıyor. Stok halde 49u geçmiyordu testte. Sizce uygun mudur bu sıcaklıklar? Voltajı biraz daha düşürebilir miyim?
Sıcaklıklar güzel hocam. Voltajı düşürebildiğiniz kadar düşürmeye çalışabilirsiniz.

Forzada ve rdr2'de benchmark testleri yapıp karşılaştırdım. Ortalama FPS değerleri çok yakın neredeyse aynı. Max ve min biraz daha yüksek fakat ortalama aynı. Geri alacağım oc'yi :D

OC'yi geri almanıza gerek yok. Zaten şuan verdiğiniz voltajda çalışıyor stokta.
Aynı voltaj olsa ısı değerleri artmazdı diye düşünüyorum. eğer voltaj cpu ratio'ya göre otomatik ayarlanıyorsa yani offset değil de manuel voltaj ayarı girilmemişse, yüksek clock yüksek voltaj olarak anakart kendi uygular.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı