R5 2600 Overclock yapma

Testi sonlandırıyorum, sanırım 20-30 dk arası bir şey sürdü. Son durumlar böyle.

Eki Görüntüle 461789
Voltajda 1.440 gördüğü oluyor. İleride artırınca zarar görmesi konusunda pek korkma, zaten olmadığında reset atar aynı şekil ya da mavi ekran yersin, stabil olan bu düzene dönersin.

Hocam görsel için teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi ben 1.30'ları görünce korktum, 1.45'e kadar yolu varmış sıcaklığı stabilite ettikten sonra. Bu bilgiler benim için çok çok faydalı oldu. 3-5 güne 4.10 hedefine ulaşacağım Emeklerinize sağlık

Benim şahsen kullandığım R5 2600X'te normalde 4.2 sabit kullanıyordum, şunu bir 4.25 yapayım dedim, demez olaydım. 1.35V'da 4.15 stabildi, 1.38V'da 4.2 stabildi. Şimdi buraya kadar her şey gayet iyi, sıcaklıklar da full yük altında 80 dereceyi geçmiyor. 4.25 deneyelim o zaman, 1.4 stabil olmadı, 1.42 stabil olmadı, 1.44 stabil olmadı, 1.45 stabil olmadı, 1.46 anca stabil oldu. Yani bana çok garip geldi, sanki işlemci 4.2'nin üstüne çıkmamı istemiyor gibi. Tabii sıcaklıklar da artınca geri 4.2'ye aldım. Neyse ki sizin silikon çok iyiymiş, o voltajlarda öyle değerler almak neredeyse imkansızken siz çok rahat alabiliyorsunuz.

1.18V da 4GHz de çalışıyor 2600x, stok fan ile. Bir de hocam şu offset voltage olayını biraz daha açıklayabilir misiniz rica etsem ?

@Dark501 aldığın değerler gayet iyi hocam.
Bende de 2x8 Corsair Lpx 3000Mhz Cl16 Rx590 Amd R5 2600 var. Anakart olarak Asus Prime B450M-K kullanıyorum. Kasamda hava sirkülasyonu kötü olduğu için şu an ocye hiç girmedim. Girmekte mantıklı değil zaten. Kasa Thermaltake View 28 Riing kasa geldiğinde egzoz fanla geliyor sadece. Bütçe olarak biraz rahatladığımda öne fan almayı düşünüyorum zaten. Sonuç olarak stock fanla boşta 33-45 arası bir sıcaklık değeri var. Voltaj 12.099-12.164 arası 3.85 de stabil çalışıyor. Oyunlarda en fazla 78 derece gördüm. Ama AIDA64 te stress testi yaptığımda 2 dakika gibi bir sürede 90 derece gördü bende testi durdurdum. Aldığın değerler gayet hoş soğutucu başarılı 60 dereceyi geçmiyor olması ilgimi çekmedi değil. Tahminen oyunlarda daha düşük bir sıcaklık alırsın.

1.18V da 4GHz de çalışıyor 2600x, stok fan ile. Bir de hocam şu offset voltage olayını biraz daha açıklayabilir misiniz rica etsem ?
Sıcaklık değerlerini de paylaşır mısın stock fan ile serin çalışıyorsa gayet güzel bir değer.

Şu an oyun oynadığım için sıcaklık değerlerini paylaşamıyorum ama 10 dakikalık stress testinde max 70 dereceyi görüyorum.
(Anlık değerler.)

Şu an oyun oynadığım için sıcaklık değerlerini paylaşamıyorum ama 10 dakikalık stress testinde max 70 dereceyi görüyorum.
(Anlık değerler.)Eki Görüntüle 461808

İşlemciniz 2600x imiş ilk yazdığınızda fark edememişim hocam özür dilerim benim hatam. Frekans arttırırsanız akabince sıcaklıkta artacaktır fikrimce. Stock fan ile hız aşırtmayı pek sağıklı bulmuyorum. Benim gibi anarkartın sunduğu performans modunu deneyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…