R5 2600 & RTX2060 sistemde Ntkrnlmp.exe mavi ekran hatası

AhmetBey26

Hectopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Bilgisayarıma yeni SSD taktıktan sonra ne olduysa oldu. İlk başlarda sadece bilgisayar kapanıyordu ya da siyah ekran veriyordu, sonradan mavi ekran verip %0'da kalıyordu, sonra en sonunda %100'e geldi bir şekilde. Mavi ekran verme sıklığı bayağı yoğundu, günde 2-3 kere ve yüksek işletim sistemi gereken oyunlarda çok mavi ekran yiyordum. Ek olarak mavi ekran hatalarındaki durdurma kodu hep değişiyordu genelde: Kernel data ınpage, UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION, SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION, WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatalarını alıyordum.
GPU: RTX 2060 6 GB.
CPU: AMD 5 2600.
RAM: HyperX Fury 8x2 GB
C diski: Arktek ak- M.2-256GP
D diski: Kioxia Exceria SATA SSD.

Dosya Ekleri

• mavi_ekran2.jpg
    mavi_ekran2.jpg
    122,5 KB · Görüntüleme: 27
  • mavi ekran1.jpg
    mavi ekran1.jpg
    67,4 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece bir tane dosya atmışsınız ama gerek dosya içeriği gerek de anlattıklarınız SSD'ye işaret ediyor. SSD'nin düzgün bağlandığına emin olun, hangisi yeni taktığınız? SATA olan ise kabloları ve portu değiştirmeyi deneyebilirsiniz, M.2 olan ise çıkarıp girişinin temiz olduğuna ve düzgünce oturduğuna emin olup tekrar kullanmayı deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse de çıkarın, kullanmayın.

Windows, söz konusu yeni SSD'de mi kurulu?

Evet yeni SSD'ye kurulu.

Sadece bir tane dosya atmışsınız ama gerek dosya içeriği gerek de anlattıklarınız SSD'ye işaret ediyor. SSD'nin düzgün bağlandığına emin olun, hangisi yeni taktığınız? SATA olan ise kabloları ve portu değiştirmeyi deneyebilirsiniz, M.2 olan ise çıkarıp girişinin temiz olduğuna ve düzgünce oturduğuna emin olup tekrar kullanmayı deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse de çıkarın, kullanmayın.

Hocam diğer mavi ekran hatalarında %100'e gelmiyordu hep %0'da kalıyordu şansa ilk defa %100'e geldi. Ayrıyeten kabloları ben takmadım bilgisayarcı taktı, onlara bir baktıktan sonra size geri dönüş sağlarım. Bir de Windows'un kurulu olduğu SSD boşta iken 50-55 derecelerde çalışıyor.

Hocam SATA SSD kabloları kontrol ettim çıkarıp geri taktım M.2 SSD ise ellemedim şu anlık bir problem yok.

Dosya Ekleri

• technopat.PNG
    technopat.PNG
    39,9 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Tamamdır. Sistemi gözlemleyin biraz, durumu bildirirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı