R5 2600 RX 470 sistem toplama

Metinq35

Decapat
Merhaba arkadaşlar sistem toplayacağım ama başlıkta belirttiğim gibi tavsiyelerinize ihtiyacım var öncelikle durumumdan dolayı bütün parçaları ikinci el alıyorum. Kasa kullanmayacağım özel kendi yaptığım dolap var kasa için sistem vardı önceden sıkıştığım için satmıştım. Düşündüğüm sistem şu şekilde:

AMD Ryzen 5 2600.
ASUS ROG STRIX RX470 4 GB.
2x8GB 16 GB 2400MHz CL15 RAM.
Touro g 750W Power supply.
Samsung 960 Evo 250GB M.2 SSD.

Anakart olarak Gigabyte AX370 GAMING ya da MSI X470 PRO Carbon Wi-Fi veya daha ucuzları

Sizce darboğaz vs yaşanırmı performans mükemmel olmasada tatmin eder mi? Para buldukça upgrade yapmak istiyorum.

Güç kaynağı gereksiz fazla olmuş. Anakartı o kadar pahalı alana kadar ekran kartını yükseltebilirsiniz. Bütçe belirtirseniz daha net yardımcı olabiliriz.

Rx 470 i fansız bi şekilde 200tl ye aldım soğutma bloğu üstünde ve 2x 12cm kasa fanı taktım sorunsuz çalışıyor bütcem açıldığında sizce ilk ekran kartınımı güncelliyim? Anakart konusunda neden fikriniz o

Anakartı sistem için çok abartiyorsun gigabyte b450m s2h baksan daha iyi olur ve ekran kartına vatandan baktım 1.500 tl fiyati ve performansı hiç de eşdeğer durmuyor 1.500 tl ye rx 590 nitro+ öneririm
Ve r5 2600 ile rx 590 sanki birbirleri için yapılmışlar gibi:) çok uyumlular

Güç kaynağı gereksiz fazla olmuş. Anakartı o kadar pahalı alana kadar ekran kartını yükseltebilirsiniz. Bütçe belirtirseniz daha net yardımcı olabiliriz.
Hocam anakartın pahalı olmasının sebebi upgrade yaptıkca takıp kullanmak m2 ssd ve anakartı değiştirmemek için seçtim güç kaynağınıda ilerisi için 750w tercih ettim

Çift ekran kartı vs işlerine girmediğiniz sürece 750w'a ihtiyacınız olmayacaktır. Teknoloji ilerledikçe parçaların ihtiyacı olan güç azalıyor. Madem ileriye dönük alıyorsunuz o zaman o anakarta yakışır bi işlemci alın. Ara sıra uğraşmak istiyorsanız rami başlangıç için 8GB alın.

Anakartı sistem için çok abartiyorsun gigabyte b450m s2h baksan daha iyi olur ve ekran kartına vatandan baktım 1.500 tl fiyati ve performansı hiç de eşdeğer durmuyor 1.500 tl ye rx 590 nitro+ öneririm
Ve r5 2600 ile rx 590 sanki birbirleri için yapılmışlar gibi:) çok uyumlular
Anakart mini değilde atx olarak tercih etmek istiyorum yerim geniş ve e.kartını çiftleyebilirim zamanla sıfır olarak ekran kartı tavsiyeniz çok yerinde ama 200tlye 2. El aldım bi süre bununla idare etmek istiyorum

Çift ekran kartı vs işlerine girmediğiniz sürece 750w'a ihtiyacınız olmayacaktır. Teknoloji ilerledikçe parçaların ihtiyacı olan güç azalıyor. Madem ileriye dönük alıyorsunuz o zaman o anakarta yakışır bi işlemci alın. Ara sıra uğraşmak istiyorsanız rami başlangıç için 8GB alın.
İşlemciyi daha sonra r7 3700X ekran kartıda dediğiniz gibi sapphire 590nitro+ olabilir
2xRx470 pek mantıklı olmayacaktır.
Hayır üstadım çiftleyeceğim kart değil rx470 güncelleyeceğim kartı çifliyeceğim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı