R5 2600 RX 5500XT sistem oyundan atıyor

Eren Dursun

Hectopat
Daha fazla  
Bütün parçaları ayrı ayrı servise gönderdik, format attık, orijinal Windows 10 aldık, BIOS'u güncelledik ama yine de düzelmiyor. Sistemim RX 5500XT, 16 GB RAM, Ryzen 5 2600. GTA 5 giriyorum atıyor, Watch Dogs 2 giriyorum atıyor, PES 2021 giriyorum yine atıyor. Hadi bilgisayarı zorlamadan deneyeyim diyorum, Roblox giriyorum yine atıyor ve hiçbir hata kodu yok. MediaMarkt'ta kimse anlamadı sorunu, bilgisayarcılara götürdük yine anlaşılmadı. Yok mu bunun bir çözümü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek bir yerde konu aç lütfen kurallarda yazıyor.

@Murat5038 arkadaş bana dün ekran kartında AMD'den uzak durun demişti bugün nereye baksam RX5500 XT sorunu konusu görüyorum. Ekran kartının driverlarını kaç kere silip kurdun . Şaka bir yana donma, mavi ekran gibi hatalar oluyor mu? Oyunlardayken işlemci, RAM, ekran kartı kullanımı/sıcaklığı ne durumda? Bir de işi bilen arkadaşların yardımcı olması açısından AIDA64 raporu paylaşırsan sana yardımcı olabilirler.

Ama ben rx 5500xt 8gb aldım.

Aynı sorun bende de vardı yine RX 5500 XT var bende de sorunu şu şekilde çözdüm öncellikle darboğaz ısınma vb hiçbir problemim yok sende bunlardan emin ol daha sonra tüm donanımları test et donanımsal bir sorunun var mı diye ama bence yoktur bende de yoktu çünkü sorun ekran kartının driverında çıktı bende Windows eski driverı yüklüyor ve güncel gösteriyor. DDU programıyla kaldırdım işlemci ve ekran kartı driverımı AMD'nin sitesinden en güncel sürümünü yükledim BIOS'umu aynı şekilde her şeyimi en baştan AMD sitesinden güncelledim ve sorunum çözüldü. Windows Defender'dan da otomatik güncellemeyi kaldırdım çünkü yine eski sürümünü yüklüyor bu şekilde çözdüm problemi daha da oyundan atma kasma donma vb hiçbir şey olmadı. Sende bir dene istersen umarım işe yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…