R5 2600 RX 570 oyuna girişte yüksek GPU kullanımı

honolulu

Megapat
Yer
Şanlıurfa
Daha fazla  
Meslek
öğretmen
Merhaba arkadaşlar, 2 gün önce oluşturduğum sistemde oyuna daha girmeden yüksek miktarda GPU kullanımıyla karşılaşıyorum. Daha önce de GTX 1060 6 GB, GTX 1050 Ti kullandım fakat ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum.
Acaba virüs vs. olabilir mi?
Sistem özellikleri:
Ryzen R5 2600
MSI Armor RX 570 8GB
G.Skill Sniper X 16 GB (2x8GB) Dual 3200 MHz
MSI B350 Tomahawk
600W 80+ PSU
Sistemimde darboğazın olup olmadığını anlayamıyorum, bilen birileri bakıp yorum yazarsa sevinirim.
Konuyla ilgili video çektim, ilk 25 sn. de rahatlıkla görebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 570 8 GB O VRAM i işleme gücüne sahip olmayan bir ekran kartı o sebepten bu oyunda tüm gücünü kullanıyor GPU tüm gücünü kullanması bir sıkıntı teşkil etmiyor diye biliyorum oynadığınız oyun gayet sağlam grafikli yüksek efektli 3A bir oyun. Dar boğaz dediğiniz CPU tam güçte çalışırken GPU nun düşük yüzde ile çalışmasıdır. RAMleriniz de gayet performanslı bir şekilde çalışmakta. Videoda izlediğim kadarıyla GPU normal çalışmasını gerçekleştirmekte yüksek grafik isteyen noktalarda %100 daha düşüğünde %80 e kadar düşüyor. FPS değerleriniz de gayet normal.

RX 570 8 GB O VRAM i işleme gücüne sahip olmayan bir ekran kartı o sebepten bu oyunda tüm gücünü kullanıyor GPU tüm gücünü kullanması bir sıkıntı teşkil etmiyor diye biliyorum oynadığınız oyun gayet sağlam grafikli yüksek efektli 3A bir oyun. Dar boğaz dediğiniz CPU tam güçte çalışırken GPU nun düşük yüzde ile çalışmasıdır. RAMleriniz de gayet performanslı bir şekilde çalışmakta. Videoda izlediğim kadarıyla GPU normal çalışmasını gerçekleştirmekte yüksek grafik isteyen noktalarda %100 daha düşüğünde %80 e kadar düşüyor. FPS değerleriniz de gayet normal.
Teşekkür ediyorum cevap yazdığınız için.Virüs var mıdır diye endişe etmiştim.
gtx 1060 6gb alacaktım 2200tl idi bu da 1500 tl idi mecburen bunu aldım.
Ekran kartına Overclock yapmama gerek var mıdır?

Bu sizi rahatsız ettiyse eğer Gölgeleri ve efektleri kapatarak GPU kullanımını düşürebilir Monitörünüz 60 Hz ise 60 FPS e sabitleyebilirsiniz. Bu şekilde ekran kartı fazla yüklenme yapmamış olur. Sıcaklığı da gayet normal.

Bu sizi rahatsız ettiyse eğer Gölgeleri ve efektleri kapatarak GPU kullanımını düşürebilir Monitörünüz 60 Hz ise 60 FPS e sabitleyebilirsiniz. Bu şekilde ekran kartı fazla yüklenme yapmamış olur. Sıcaklığı da gayet normal.
Teşekkür ediyorum evet 60hz monitör kullanıyorum.

Tavsiyem VSYNC açarak 60FPS'ye sabitlemek. Tabi monitörünüz freesync ise onu açmanız daha iyi olacaktır, hem daha akıcı bir oyun deneyimi sağlarsınız.

Teşekkür ediyorum evet 60hz monitör kullanıyorum.
60 Sabit FPS de akıcı bir oyun deneyimi sunar size zaten 60 FPS üstünü ekrandan alamayacağınız için kullanımı bence bir fark yaratmıyor diğer sorunuzda ise ucuz olanı almakla iyi tercih yapmışsınız. Tabiki 1060 daha üst düzey bir kart 1500 TL biriminde bulunması zor bir kart ama bulunabilirdi de. OC yapmanıza falan gerek yoktur bence çok yeterli performansı.

60 Sabit FPS de akıcı bir oyun deneyimi sunar size zaten 60 FPS üstünü ekrandan alamayacağınız için kullanımı bence bir fark yaratmıyor diğer sorunuzda ise ucuz olanı almakla iyi tercih yapmışsınız. Tabiki 1060 daha üst düzey bir kart 1500 TL biriminde bulunması zor bir kart ama bulunabilirdi de. OC yapmanıza falan gerek yoktur bence çok yeterli performansı.
1500 TL'ye bulacağınız 1060 şu an yok, dandik kundik markaları saymazsak tabii ki.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı