R5 2600 RX 5700 bilgisayar açılınca 1 kez uzun 3 kez kısa ötüyor

Efe YİĞİT 632

Centipat
Dün bilgisayarım normal bir şekilde çalışıyordu. Yerinden oynatırken altı çarptı ve görüntü vermemeye başladı. Şuana kadar ekran kartını söküp taktım BIOS pilini söküp taktım. Her fan dönüyor ancak dediğim gibi görüntü yok.

Sistem parçaları

RX5700 ekran kartı
Gigabyte B450 S2H anakart (rev1.0)
R5 2600 işlemci
16 GB RAM
600W FSP 80 Bronze PSU

1 Uzun 3 kısa bip ekran kartı arızasıdır.

Öncelikle tüm elektrik bağlantısını aradan çıkarın ve bilgisayar kasanızın kapağını açın... Ekran kartı dahil olmak üzere tüm donanım ve kabloların yerlerine sıkıca oturduğundan emin olun. Tüm gördüğünüz jakları ve donanımları sertçe yerlerine bastırın. (Alıntıdır.)

Yabancı bir sitede sorununuza baktım ve bir kişi anakart arızalı olabilir yazmış. Başka bir kişi GPU hatası yazmış. GPU ve anakartı dene belki sorun onlardan olabilir.

RAM'leri tek tek dener misiniz?

Dün ikisini de çıkarıp taktım BIOS pilini çıkarana kadar ötmüyordu pilden sonra RAM'lere dokunmadım.
Yabancı bir sitede sorununuza baktım ve bir kişi anakart arızalı olabilir yazmış. Başka bir kişi GPU hatası yazmış. GPU ve anakartı dene belki sorun onlardan olabilir.

Ekran kartını çıkartınca da aynı hata var USB portları çalışıyor.

Bip seslerinin anlamları buradan bakıp anlayabilirsiniz bunlar kesin bozuk olduğunu söylemiyor olabilir. Ekran kartını çıkarıp takabilirsiniz düzgün takdığınıza emin olun.
  • Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası
  • Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası
  • 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata
  • 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası
  • 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch)
  • 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası
  • 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC)
  • 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası
  • 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata
  • 4 Kısa bip = Timer hatası
  • 5 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası
  • 7 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası
  • 9 Kısa bip = Bios Rom hatası
  • 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası
  • 11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası

1 Uzun 3 kısa bip ekran kartı arızasıdır.

Öncelikle tüm elektrik bağlantısını aradan çıkarın ve bilgisayar kasanızın kapağını açın... Ekran kartı dahil olmak üzere tüm donanım ve kabloların yerlerine sıkıca oturduğundan emin olun. Tüm gördüğünüz jakları ve donanımları sertçe yerlerine bastırın. (Alıntıdır.)

Kabloları denedim ve bir sonuca ulaşamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı