R5 2600 RX 5700 sistem için öneri ve yardımlar

Dante

Megapat
Selamlar,

AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 MPK İşlemci
Gigabyte B450M S2H Soket AM4 DDR4 anakart
Team T-Force Vulcan Z 16 GB (1x16 GB) DDR4 3000MHz CL18 Gaming RAM
XFX AMD Radeon RX 5700 DD Ultra 8 GB GDDR6 256Bit DX12 GAMING Ekran Kartı

Adata XPG SX8200 PRO 256 GB PCI-e Gen3x4 M.2 SSD Disk
Frisby Venom 650W 80+ Temperli RGB ATX Gaming Kasa

Bu sistemi almayı düşünüyorum. Kabaca 6200 liraya. Sadece oyun için alıyorum. Beni üzmeden rahat rahat bu sistemi kullanır mıyım? Herhangi bir uyumsuzluk var mı? Çok Inc'e detaylara takılmıyorum. "Ryzen 5 3600 ekle daha iyi" gibi sistemi iyileştirecek önerilerin dışında eklenmesi ve değiştirilmesi önem arz eden bir parça varsa söylerseniz sevinirim. 1 TB HDD ekstra ekleyeceğim.

Bir de Ryzen 5 3600 ve Sapphire RX 5600XT ekran kartı değişiklikleri ile de alabilirim. Fiyat olarak neredeyse aynı oluyor. Hangisi daha mantıklı olur? Bunu da yorumlarsanız sevinirim. Bugün satın almayı planlıyorum.

Şöyle bir şey duymuştum; 2x8 ram'ler tek slot 16gb ram'e göre daha verimli çalışıyor, bunu tavsiye ederim size de

Şöyle bir şey duymuştum; 2x8 RAM'ler tek slot 16 GB RAM'e göre daha verimli çalışıyor, bunu tavsiye ederim size de

Teşekkürler önerinize. Ama o şekilde daha pahalı oluyor. Özellikle bu RAM fiyat olarak çok uygun. Yinede çok fark yoksa sizin dediğiniz gibi düzeltebilirim.

Kasa+PSU çöp. RX 5700 ile R5 2600 darboğaz yapabilir. M.2 yerine S-ATA SSD tercih edebilirsiniz. Sadece oyun odaklı olacak ise M.2 hızları gereksiz.

Darboğaz durumunu sitelerde okudum. Problem olmayacağını yazanlar epey var. Olsa bile farkedilir düzeyde olmayacağını da yazanlar var. Sorun çıkartacaksa kesin bilgi olarak duymak isterim.

Kasanın soğutma problemi olduğunu duydum. Kullananlar çözümü bulmuş ben de o şekilde düzeltmeyi planlıyorum. 5700 ekran kartına minimum 600W PSU tercih edilmelidir diye bir eklenti yapmışlar. Alabileceğim tek kasa bu gözüküyor. Çöp derken ekstra problem çıkaracak bir tarafı yoksa önemli değil benim için. Piyasa karşılaştırması yapma gibi bir niyetim yok.

SSD için M.2 yerine 480 GB Adata tercih edebilirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…