akagan
Yoctopat
Daha fazla
Bilgisayar oynarken ilk kulaklığımdaki ses kesildi, cızırtı gelmeye başladı. Ardından kulaklığımın bozulduğunu düşündüm. Kulaklığı telefonuma taktım sorunsuz çalıştı. Oyun oynuyordum bitince PC'ye reset atarsam kulaklık sorununun çözüleceğini düşündüm. PC'ye reset attığım anda PC bir daha açılmadı. Anakarttaki EZ Debug LED bölümündeki VGA LED'i kırmızı yanıyor boot hiç LED'i yanmıyor. Ekranıma görüntü gelmiyor. BIOS'a giremiyorum.
Hatanın çözümü için denediklerim:
-Farklı ekran kartı kullanmak.
-Anakarttakı diğer PCI-Express yuvasında diğer ekran kartlarını kullanmak.
-Tüm sistemi söküp (anakart ve ekran kartı parçalarını dahi söktüm.) Temizleyip tekrar takmak.
-BIOS pilini çıkararak BIOS reset attım.
-Farklı PSU kabloları ve farklı prizler kullandım.
-RAM'leri değiştirdim teker teker taktım tam taktım yer değiştirdim başka bilgisayarda denedim.
-BIOS'a girmek için SSD ve hard diski söküp be teker teker söküp BIOS'a girmeyi denedim (boot alamadım yine)
Sistem bilgilerim:
-Ryzen 5 2600.
-MSI B450 Tomahawk.
-MSI Armor RX580/ ASUS 1050 Ti(yedek GPU)
-3x8 GB 2400 MHz RAM.
-Cooler Master 650 watt 80 Plus Bronze güç kaynağı.
-250 GB M.2 SSD ve 1 TB hard disk.
Hatanın çözümü için denediklerim:
-Farklı ekran kartı kullanmak.
-Anakarttakı diğer PCI-Express yuvasında diğer ekran kartlarını kullanmak.
-Tüm sistemi söküp (anakart ve ekran kartı parçalarını dahi söktüm.) Temizleyip tekrar takmak.
-BIOS pilini çıkararak BIOS reset attım.
-Farklı PSU kabloları ve farklı prizler kullandım.
-RAM'leri değiştirdim teker teker taktım tam taktım yer değiştirdim başka bilgisayarda denedim.
-BIOS'a girmek için SSD ve hard diski söküp be teker teker söküp BIOS'a girmeyi denedim (boot alamadım yine)
Sistem bilgilerim:
-Ryzen 5 2600.
-MSI B450 Tomahawk.
-MSI Armor RX580/ ASUS 1050 Ti(yedek GPU)
-3x8 GB 2400 MHz RAM.
-Cooler Master 650 watt 80 Plus Bronze güç kaynağı.
-250 GB M.2 SSD ve 1 TB hard disk.