R5 2600 - RX 580 sistemde anakart VGA ışığı yanıyor ve bilgisayar açılmıyor

akagan

Yoctopat
Daha fazla  
Bilgisayar oynarken ilk kulaklığımdaki ses kesildi, cızırtı gelmeye başladı. Ardından kulaklığımın bozulduğunu düşündüm. Kulaklığı telefonuma taktım sorunsuz çalıştı. Oyun oynuyordum bitince PC'ye reset atarsam kulaklık sorununun çözüleceğini düşündüm. PC'ye reset attığım anda PC bir daha açılmadı. Anakarttaki EZ Debug LED bölümündeki VGA LED'i kırmızı yanıyor boot hiç LED'i yanmıyor. Ekranıma görüntü gelmiyor. BIOS'a giremiyorum.

Hatanın çözümü için denediklerim:
-Farklı ekran kartı kullanmak.
-Anakarttakı diğer PCI-Express yuvasında diğer ekran kartlarını kullanmak.
-Tüm sistemi söküp (anakart ve ekran kartı parçalarını dahi söktüm.) Temizleyip tekrar takmak.
-BIOS pilini çıkararak BIOS reset attım.
-Farklı PSU kabloları ve farklı prizler kullandım.
-RAM'leri değiştirdim teker teker taktım tam taktım yer değiştirdim başka bilgisayarda denedim.
-BIOS'a girmek için SSD ve hard diski söküp be teker teker söküp BIOS'a girmeyi denedim (boot alamadım yine)

Sistem bilgilerim:
-Ryzen 5 2600.
-MSI B450 Tomahawk.
-MSI Armor RX580/ ASUS 1050 Ti(yedek GPU)
-3x8 GB 2400 MHz RAM.
-Cooler Master 650 watt 80 Plus Bronze güç kaynağı.
-250 GB M.2 SSD ve 1 TB hard disk.

image.jpg

image.jpg

Aynı kart aynı işlemciye sahipken aynısı sorun benimde başıma gelmişti, denediğin ne varsa bende denemiştim. Son çare aleti bir tamirciye götürdüm, anakarta müdahale edip bir şey değiştirmiş. Şu tüp benzeri yapılardan sanırım. Düzelmişti.

( ne yaptı tam bilmiyorum ama söylediği aklımda kaldığı kadarıyla yazdım )

Aynı kart aynı işlemciye sahipken aynısı sorun benimde başıma gelmişti, denediğin ne varsa bende denemiştim. Son çare aleti bir tamirciye götürdüm, anakarta müdahale edip bir şey değiştirmiş. Şu tüp benzeri yapılardan sanırım. Düzelmişti.

( ne yaptı tam bilmiyorum ama söylediği aklımda kaldığı kadarıyla yazdım )
Şunları mı değiştirdi? İsmi sığaç/kondansatör. Eger onlarla ilgiliyse ucuz atlatirim. (resimdeki iki silindir yan yana ve altta 3 tane alt alta olan sey) bilgisayar tamircisi mi yoksa elektrikci tarzinda bi yere mi goturdunuz?
image.jpg

Şunları mı değiştirdi? İsmi sığaç/kondansatör. Eger onlarla ilgiliyse ucuz atlatirim. (resimdeki iki silindir yan yana ve altta 3 tane alt alta olan sey) bilgisayar tamircisi mi yoksa elektrikci tarzinda bi yere mi goturdunuz? Eki Görüntüle 2272518
Bilgisayar tamircisine götürdüm. Ama yalan olmasın arızayı söylemişti ama gerçekten hatırlamıyorum. :) Yaklaşık 1 sene önce kadardı. O zaman 600 lira verip halletmiştim. Anakart b450m pro vdh plus dı.

Kuzey köprüsü ile alakalı bir şeyler demişti ama kuzey filan ne diyor bu diye çok da dinlememiştim anlattıklarını. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı