R5 2600 RX 580 sistemde BIOS açılmıyor

Bütçe
6000
Üretim tarihi büyük ihtimalle eskidir. O yüzden dediğimi yapıp denerseniz sorununuz %95 çözülecektir.

tylnozcn : Selamlar
Öncelikle 2. Nesil veya daha altinda bir işlemciyi takıp bios güncellemesini gerçekleştiriniz. Sonrasında kendi işlemcinizle kullanabilirsiniz.

- Elimizde hiç deneyebileceğimiz ekstra parça yok, AMD işlemci ve DDR4 Ram aradık kendi çevremizdeki pclerde ulaşamadık.

Bir bilgisayarcı yolu görünüyor bize

Galiba öyle, ama dediğim gibi ram aramanıza gerek yok. İşlemci bulabilirseniz sorununuz çözülecektir. İyi forumlar.

Anakart MAX model arkadaşlar, üçüncü nesil Ryzen desteği var. Sorun orada değil.

1. Anakart 4133MHz destekliyor olması lazım, 3466MHz değil. Hatanız var.

2. Güç tuşuna basınca PSU'dan ses geliyor mu? Çalışmaya, fanı dönmeye başlıyor mu? Yoksa hiç başlamıyor mu bilgisayar? Güç geliyor mu yani?

3. Ekranınızın kablosunu anakarta değil grafik kartına taktığınızdan emin olun.

4. Güç geliyorsa, bilgisayar çalışıyor fakat hiç görüntü gelmiyorsa, ya RAM'ler yerine tam oturmamıştır, ya işlemci, ya da güç kabloları.

Evet ufak bi araştırma yaptığımda gerek olmadığını gördüm şimdi. Verdiğim yanlış bilgi için özür dilerim.

Anakart kutusuna baktım şimdi tekrar, AMD RYZEN 3000 desktop ready, diyor. Yine de Bios update gerekir mi?
Gerekmez. Sorununuz BIOS değil başka bir şey. Anakartınız MAX model, Ryzen 3000 destekliyor fabrikadan.

Şuna bir bakın. İsterseniz telefon numaramı vereyim arayın hızlıca çözelim.

3.maddeyi . "Ekranınızın kablosunu anakarta değil grafik kartına taktığınızdan emin olun." çok yapamayan var. Israrla soruyorum bazen " ekran kartına taktın kabloyu, değil mi?" diye, evet deniyor. Sonra ben bakıyorum anakarta takmış oluyor

Gerekmez. Sorununuz BIOS değil başka bir şey. Anakartınız MAX model, Ryzen 3000 destekliyor fabrikadan.

Şuna bir bakın. İsterseniz telefon numaramı vereyim arayın hızlıca çözelim.
evet fanlar çalışıyor, 3466 Mhz derken kartın desteklediği frekanslardan demek istedim, HDMI kablosunu evet ekran kartına takmıştık, işlemciyi oturtamamaktan değildir umarım, öyle olsa çöp olur, bilgisayarcıya verdik kasayı bakalım neymiş, sağolun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…