R5 2600 RX 580 sistemde BIOS açılmıyor

Bütçe
6000
tylnozcn : Selamlar
Öncelikle 2. Nesil veya daha altinda bir işlemciyi takıp bios güncellemesini gerçekleştiriniz. Sonrasında kendi işlemcinizle kullanabilirsiniz.

- Elimizde hiç deneyebileceğimiz ekstra parça yok, AMD işlemci ve DDR4 Ram aradık kendi çevremizdeki pclerde ulaşamadık.

Bir bilgisayarcı yolu görünüyor bize :)

Anakart MAX model arkadaşlar, üçüncü nesil Ryzen desteği var. Sorun orada değil.

İyi günler,
Cuma indirimleri nedeniyle aceleyle bir PC topladım. Özellikleri şöyle:

1- Kasa: Cooler Master Masterbox K500L 600W 80+ USB 3.0,
2- Ekran: ViewSonic VX2458-C-mhd 24" 144Hz 1MS,
3- Anakart: MSI B450M-A PRO Max am M.2 4133 MHz HDMI DVI,
4- AMD Ryzen 5 3600 wrath, (Başlıkta 2600 yazmışım 3600)
5- Sapphire RX580 Pulse 8 GB 256 Bit AMD.
6- Corsair 960GB force serisi MP510 NVMe M.2 SSD.
7- G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws v DDR4 3600MHz CL18 1.35V Dual kit RAM.

Parçaları birleştirdik. Ancak açınca BIOS ekranı bile gelmiyor. Sorun muhtemelen RAM'de, uyumluluğuna bakmadan 3600 MHz'yi aldık. Anakart 3466 MHz destekliyor, biz de 3466 MHz'de çalışır RAM bir şey olmaz dedik ama oldu sanırım.
RAM'in üreticisinin sitesinde bizim kart yok maalesef, aceleden bakmadan aldık dediğim gibi.
BIOS'a girsek bir şekilde (bir yerden RAM bulup), elimdeki 3600 MHz RAM'i 3466 MHz yapsak, bu anakartta bu RAM çalışır mı sıkıntısız acaba?
Ya da acaba başka bir hata mı yaptık BIOS ekranı bile gelmiyor.
Sağ olun şimdiden.

1. Anakart 4133MHz destekliyor olması lazım, 3466MHz değil. Hatanız var.

2. Güç tuşuna basınca PSU'dan ses geliyor mu? Çalışmaya, fanı dönmeye başlıyor mu? Yoksa hiç başlamıyor mu bilgisayar? Güç geliyor mu yani?

3. Ekranınızın kablosunu anakarta değil grafik kartına taktığınızdan emin olun.

4. Güç geliyorsa, bilgisayar çalışıyor fakat hiç görüntü gelmiyorsa, ya RAM'ler yerine tam oturmamıştır, ya işlemci, ya da güç kabloları.

Anakart kutusuna baktım şimdi tekrar, AMD RYZEN 3000 desktop ready, diyor. Yine de Bios update gerekir mi?
Gerekmez. Sorununuz BIOS değil başka bir şey. Anakartınız MAX model, Ryzen 3000 destekliyor fabrikadan.

Anakart MAX model arkadaşlar, üçüncü nesil Ryzen desteği var. Sorun orada değil.

1. Anakart 4133MHz destekliyor olması lazım, 3466MHz değil. Hatanız var.

2. Güç tuşuna basınca PSU'dan ses geliyor mu? Çalışmaya, fanı dönmeye başlıyor mu? Yoksa hiç başlamıyor mu bilgisayar? Güç geliyor mu yani?

3. Ekranınızın kablosunu anakarta değil grafik kartına taktığınızdan emin olun.

4. Güç geliyorsa, bilgisayar çalışıyor fakat hiç görüntü gelmiyorsa, ya RAM'ler yerine tam oturmamıştır, ya işlemci, ya da güç kabloları.
Şuna bir bakın. İsterseniz telefon numaramı vereyim arayın hızlıca çözelim.

3.maddeyi . "Ekranınızın kablosunu anakarta değil grafik kartına taktığınızdan emin olun." çok yapamayan var. Israrla soruyorum bazen " ekran kartına taktın kabloyu, değil mi?" diye, evet deniyor. Sonra ben bakıyorum anakarta takmış oluyor 🤦

Gerekmez. Sorununuz BIOS değil başka bir şey. Anakartınız MAX model, Ryzen 3000 destekliyor fabrikadan.

Şuna bir bakın. İsterseniz telefon numaramı vereyim arayın hızlıca çözelim.
evet fanlar çalışıyor, 3466 Mhz derken kartın desteklediği frekanslardan demek istedim, HDMI kablosunu evet ekran kartına takmıştık, işlemciyi oturtamamaktan değildir umarım, öyle olsa çöp olur, bilgisayarcıya verdik kasayı bakalım neymiş, sağolun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı