R5 2600 RX 590 düşük performans

Kubilay Doruk

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Restoran İşletmecisi
Sistem özellikleri;

Sapphire Nitro+ RX 590 8G G5 8 GB GDDR5 ekran kartı
AMD Ryzen 5 2600 soket AM4 işlemci.
Gigabyte B450M S2H soket AM4 DDR4 mATX anakart.
Adata XPG Gammix D10 8 GB DDR4 3000MHz CL16 kırmızı Gaming RAM.
Adata SU630 480GB SSD disk.

Sistem bileşenlerim bunlar, şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım yaklaşık 1 aydır elimde ve aldığımdan beri hiçbir değişiklik yapmadan kullanıyorum. Neredeyse 15 16 oyun yüklü ve hepside yüksek sistem isteyen oyunlar ve sistemi yorabilecek güçte.
Ama içim hiç rahat değil bence sistemin bana tam performans vermediğini düşünüyorum hiçbir ayar yapmadım dediğim gibi,
Bu arada şimdiye kadar neredeyse tüm oyunlarda Ultra'ya aldığım zaman 55 in altına FPS düşüşü yaşamadım ekran kartım hep 55 ila 60 derece arasında seyrediyor Max 63 gördüm o da fan ayarı düşüktü 2 kere Rust oynarken 0.1 FPS problemi yaşadı 2 3 FPS ile 10 dk kadar oynadım çok kötüydü onun dışında işlemcim hiç yorulmuyor bile 1080P 60 FPS yayını donmadan ve herhangi bir FPS kaybı yapmadan yapabiliyorum ama bence sistemimin tam performansı bu değil lütfen yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Hiçbir ayar yapmadım derken XMP bile açmadın mı?

Sistem özellikleri;

Sapphire Nitro+ RX 590 8G G5 8 GB GDDR5 ekran kartı
AMD Ryzen 5 2600 soket AM4 işlemci.
Gigabyte B450M S2H soket AM4 DDR4 mATX anakart.
Adata XPG Gammix D10 8 GB DDR4 3000MHz CL16 kırmızı Gaming RAM.
Adata SU630 480GB SSD disk.

Sistem bileşenlerim bunlar, şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım yaklaşık 1 aydır elimde ve aldığımdan beri hiçbir değişiklik yapmadan kullanıyorum. Neredeyse 15 16 oyun yüklü ve hepside yüksek sistem isteyen oyunlar ve sistemi yorabilecek güçte.
Ama içim hiç rahat değil bence sistemin bana tam performans vermediğini düşünüyorum hiçbir ayar yapmadım dediğim gibi,
Bu arada şimdiye kadar neredeyse tüm oyunlarda Ultra'ya aldığım zaman 55 in altına FPS düşüşü yaşamadım ekran kartım hep 55 ila 60 derece arasında seyrediyor Max 63 gördüm o da fan ayarı düşüktü 2 kere Rust oynarken 0.1 FPS problemi yaşadı 2 3 FPS ile 10 dk kadar oynadım çok kötüydü onun dışında işlemcim hiç yorulmuyor bile 1080P 60 FPS yayını donmadan ve herhangi bir FPS kaybı yapmadan yapabiliyorum ama bence sistemimin tam performansı bu değil lütfen yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
-SSD üzerindeki boş alan nekadar ?
-BIOS ayarlarını ve BIOS update'i yaptınızmı?
-PC'ye regedit ayarları olsun,performans ayarları,çerez dosyalar vb. ayarları yaptınızmı?
-DirectX sürümünüz kaç ? (dxdiag) yazıp öğrenebilirsiniz.(Çalıştır'a dxdiag yazıp)
-Ekran kartınız güncelmi sürümüne Radeon Ayarlarından bakabilirsiniz. (Eğer güncel değil ise son sürüme güncelleyin)
-Chipset driver'ı indirmişmiydiniz?
-
Sorunlar hakkında veya sormak istediklerinizi yazın.

Hiçbir ayar yapmadım derken XMP bile açmadın mı?
Denedim ama biosu bir türlü açmayı beceremiyorum defalarca denedim ama yok. Del tuşumda çalışıyor neden açılmadığını anlamadım.

Denedim ama biosu bir türlü açmayı beceremiyorum defalarca denedim ama yok. Del tuşumda çalışıyor neden açılmadığını anlamadım.

Shift tuşuna basılı tutarak Yeniden Başlat seçeneğini seçin. Ardın sırasıyla Sorun Gider -> Gelişmiş Seçenekler -> UEFI Donanım Yazılımı Ayarları seçeneklerini seçin. En son olarak da karşınıza çıkan yeniden başlat seçeneğine tıklayın PC otomatik olarak BİOS'u açacaktır.

Teşekkür ederim cevaplarınız için eve gittiğimde hemen yapıcam dediklerinizi.
Sistemi televizyona bağlama imkanınız varsa bağlayıp F2 veya Del tuşlarına basarak BIOS'a girmeyi deneyin.
Monitöre param yetmediği için evdeki küçük philips bir tv kullanıyorum onunda desteklediği 1920x1080p 60hz ama 60hz hissetmiyorum oyun oynarken veya video izlerken daha önce yaşadığım bir sorunda monitör değişimi oyundaki aldığım kare sayısında değişiklik yapıyordu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı