R5 2600 RX580 için 500W PSU yeterli mi?

Bu özellikler için 500W 80 Plus güç kaynağı yeter mi? Yeni sipariş ettim parçaları ama kasamdaki güç kaynağı 500W 80 Plus'mış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet yeterli. 65W TDP'ye sahip bir işlemci varken yetmemezlik yapmaz. :)
Not: Ben de Ryzen 5 2600 kullandığım için işlemciyi övmeye çalışıyorum aklımca arkadaşlar. Elbette sadece işlemci TDP'sine göre PSU seçimi yapılamaz. :)

Son düzenleme:
Gayet yeterli. 45W TDP'ye sahip bir işlemci varken yetmemezlik yapmaz. :)
Hocam siz çok yanlış yerdesiniz. İşlemci 65W, ekran kartı ise 185W.

Güç kaynağı kalitesine bakılması gerek, kağıt üstünde 500W 80+ yeterli ancak marka/modelde çok önemlidir. Güç kaynağı değerine bakılırken; CPU TDP değeri göz ardı edilebilir.

Marka/model nedir? Gamepower, Gametech, Rampage, Hadron ve sayamadığım onca saçma markalardan uzak durun.

Son düzenleme:
Ben R5 1600 AF + RX 570 Pulse (8 pin güç girişli) sisteme FSP 500W PSU taktım. Linki aşağıda. Gayet yeterli şu an.

AMD kendi sayfasında en az 500Watt öneriyor.

1.png

Hocam siz çok yanlış yerdesiniz. İşlemci 65W, ekran kartı ise 185W. Güç kaynağı kalitesine bakılması gerek, kağıt üstünde 500W 80+ yeterli ancak marka/modelde çok önemlidir. Güç kaynağı değerine bakılırken; CPU TDP değeri göz ardı edilebilir.

Marka/model nedir? Gamepower, Gametech, Rampage, Hadron ve sayamadığım onca saçma markalardan uzak durun.
Olsun ben hep 45W'lık kullanıyorum. :D Yazım yanlışı yapmışım düzeltiyorum, teşekkür ederim. Arkadaş PSU için marka ya da model belirtmemiş. Verilen bilgilere göre, 500W 80+ standart bir güç kaynağı ise bu sistem için yeterli. Elbette saçma sapan, sertifikaları sahte güç kaynakları kullanın gibi bir şey söylemedim. :)

Olsun ben hep 45W'lık kullanıyorum. :D Yazım yanlışı yapmışım düzeltiyorum, teşekkür ederim. Arkadaş PSU için marka ya da model belirtmemiş. Verilen bilgilere göre, 500W 80+ standart bir güç kaynağı ise bu sistem için yeterli. Elbette saçma sapan, sertifikaları sahte güç kaynakları kullanın gibi bir şey söylemedim. :)
Evet, demediniz. Ben ilk 2 cümleyi size aktardım, benim de ayrı bir paragraf açmam gerekiyordu. Ben de düzeltiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı