R5 2600 RX580 sistem görüntü vermiyor

61faruk

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Rx 580 4 gb
A520m k anakart
R5 2600 işlemci
500 watt psu

Dün bilgisayarımı 10 dk kapattım tekrar açtığımda görüntü gelmedi fare ve klavye ışıkları da yanmıyor. Bios pilini cıkartıp taktığımda görüntü geliyor bios a atıyor saati ayarlayıp bootta harddiskimi seçiyorum masaüstüne giriş yapıp bilgisayarı kullanabiliyorum. uyku moduna aldığımda da tekrar açılıyor sorun yok. Ama yeniden baslat yaptığımda veya pc kapatıp açtgımda sorun yine aynı klavye mouse ışık yanmıyor hiç bir şekilde görüntü gelmiyor. İşlemciye ve ekran kartına giden psu güç kablolarını test ettim 12 v alıyorum hepsinden problem yok. Ramlerden de eminim her türlü yöntemi denedim.

Bu sabah farkettim psu dan ekran kartına giden pinli kabloları ekran kartından cıkartıp sistemi açtgımda klavye mouse ışıkları stabil şekilde çalışıyor apu sistem olmadığı için haliyle görüntü yok. hatta 2 3 sefer resledim kapatıp açtım yine mouse klavye ışıkları olması gerektiği gibi yanıyor. Ama ekran kartının pinli psu kablosunu takınca görüntü yok ve klavye mouse çalışmıyor sıkıntı nerede anakartta mı ekran kartında mı yoksa yazılımsal mı? Ekran kartında olsa bios pilini çıkarıp taktığımda bir şekilde sisteme giriyorum ve saatlerce pc yi kullanabiliyorum uyku modundan da çıkabiliyorum hiç sorun yok. Anlayamadım. desteklerinizi bekliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı