m1cos
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Ogrenci
- RAM
- 8GB
- Ekran kartı
- Saphirre RX580 8GB
- Anakart
- Gigabyte B450M Gaming
- İşlemci
- Ryzen 5 2600
İyi günler. Sistemimde haftalardır bir boot sorunu var. Windows'a giremiyorum yani sistem Gigabyte ekranında kalıyor. Ve bu süre zarfında sanki klavyede kilitleniyor. BIOS'a da girmeye çalıştığımda 30-45 saniye bekliyorum. Windows'a girmeye çalışırken de 30-45 saniye bekliyorum, bazen onarmaya atıyor bazen de Windows'a giriyor. Sistemde Windows 11 yüklü. Ama Windows 10'dayken de hiçbir şekilde ulaşamıyordum Windows'a. Ve bende format atıp temiz kurulum yaptım ve Windows 11 geçtim. 5 gün falan sistem gayet stabil çalıştı ve açıldı. Gigabyte ekranında kalmadım direkt Windows'a ulaştım. BIOS'a da girebildim sorunsuzca. Fakat tekrardan aynı sorunu vermeye başladı. Ben disklerden şüpheleniyorum. Dün Windows'a girdim ve HD Tune indirip disk taratacaktım fakat bir baktım ki hard disk sistemde görünmüyor. Sadece 240GB'lık SSD görünüyor. Belki bir hata olmuştur diye PC'yi yeniden başlattım ve programa girdiğimde yine gözükmüyordu hard disk. Disk yönetimine girip baktım belki harfi değişmiştir vs diye fakat orada da disk bulunamadı tarzı bir hata gördüm. BIOS'a girdim orada da hard disk gözükmüyor. Sanırım tamamen bozuldu. Bu arada SSD'yi HD Tune'den bad sector taraması yaptım. Hiçbir sorun yok bütün kutucuklar yeşil. Health kısmına gelip status kısmına baktığımda da “ok” yazıyor. Orada da bir sorun yok. Sorun hard diskte gibi ama hard diski çıkardığımda, sistemi sadece SSD ile boot etmeye çalıştığımda da bu sefer sistem siyah ekranda kalıyor. Ben sorun neyde anlayamadım, yardımcı olursanız sevinirim.